Miloš Vučević Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vučević uputio posebnu molbu građanima Srbije: "Ne brine me reakcija Prištine"

 
A. G.
A. G.
 
  • 23

Činjenice

  • Predsednik Aleksandar Vučić sinoć je otkrio 5 mera Republike Srbije povodom učestalih nereda na teritoriji Kosova i Metohije.
  • Tim povodom danas se održala sednica Vlade.
  • Premijer Srbije MilošVučević oglašava se nakon sednice.
Najnovije
14:50

Sva ministarstva su dobila svoje zadatke

Miloš Vučević istakao je da je glavni zaključak sa sednice jeste da su sva ministarstva dobila svoje zadatke ne bi li se na najbolji mogući način sprovele sve mere koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Naložene su aktivnosti i mere koje sva ministarstva moraju da primene, u smislu pravne i socio-ekonomske zaštite Srba na Kosovu i nacionalnih i držvavnih interesa Srbije na Kosovu - rekao je Vučević.

- Naravno da nećemo imati ratove, ali je mnogo važno da Srbi ostanu na teritoriji Kosova i Metohije.

Vučević je ovom prilikom istakao i da ne brine zbog reakcije Prištine:

- Da oni ne terorišu Srbe na KiM, mi ne bismo morali da donesemo nikakvu odluku. Mi moramo da im pokažemo da smo država, a ne neka paradržva ili lažna država. Mi smo članica Ujedinjenih Nacija. Uopšte me ne brine njihova reakcija.

14:46

Vučević o proceduri za vraćanje obaveznog vojnog roka

Danas je održana promocija najmlađih oficira Vojske Srbije i tom prilikom Aleksandar Vučić istakao je da će se vratiti vojni rok od 75 dana.

O tome je govorio i Miloš Vučević nakon sednice Vlade:

- Ministarstvu odbrane upućen je zahtev da hitno pokrene proceduru za vraćanje obaveznog vojnog roka od 75. dana. Sledeće nedelje ćemo imati sednicu Vlade na kojem ćemo usvojiti tu odluku.

14:41

Miloš Vučević o sednici vlade

Danas u toku dana održana je sednica Vlade Republike Srbije na kojoj su se donosile odluke po pitanju mera koje je sinoć predložio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Miloš Vučević održao je koferenciju za medije tokom koje je javnosti približio šta se dešavalo na sednici i kakve su odluke donete.

- Sinoć smo nakon konferecije odlučili da danas krenemo u realizaciju onoga što je danas sinoć govorio - rekao je Miloš Vučić i zamolio da građane da ponovo pogledaju konferenciju i da razumeju šta je predsednik Vučić sinoć govorio.

13:49

5 mera Srbije povodom nereda na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je sinoć mere koje će Srbija primeniti nakon poslednjih dešavanja i tenzija na Kosovu i Metohiji, a koji su usmereni protiv opstanka srpskog naroda na severu KiM.

Vučić je rekao da "zna da nema dobrog rešenja" i da se Srbija nalazi u ne lakoj pravno-političkoj situaciji po pitanju KiM. Pre nego što je ukazao na konkretne mere, on se osvrnuo na kontekst u kojem se mere donose.

On je tom prilikom otkrio koje su 5 oblasti na koje se odnose nove mere:

  • Povratak na Status Quo Ante
  • Kosovo i Metohija kao područje posebne socijalne zaštite
  • Otpornost srpskih institucija na Kosovu i Metohiji
  • Uspostavljanje posebnog Tužilaštva
  • Odluka o nelegalnosti svih organa i institucija na teritoriji Kosova i Metohije nakon nelegalno proglašene nezavisnosti, i nepostojanju svih koji su doneti ili će tek biti doneti.

Tim povodom danas je održana sednica vlade.

Video: Gašić prisustvovao uvežbavanju, sve spremno za 20. septembar: Moćna slika s batajničkog aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srđan

    14. septembar 2024 | 14:52

    Odluke donesene na sednici vlade su odgovor na trenutne izazove. Vučević je u pravu – ove mere su potrebne za očuvanje nacionalnih interesa.

  • Dara

    14. septembar 2024 | 14:53

    Napredak kroz odlučne poteze!

  • Tamara

    14. septembar 2024 | 14:52

    Efikasne mere za izazovne trenutke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA