Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić sastao se s ambasadorima tri zemlje

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić sastao se danas u Beogradu sa ambasadorkom Kraljevine Norveške u Republici Srbiji gospođom Kristin Melsom, ambasadorom Republike Portugal u Republici Srbiji gospodinom Žozeom Velesom Karlosom, kao i sa ambasadorkom Republike Tunis u Republici Srbiji gđom Imen Lažili Amari, saopštava Ministarstvo.

Tokom odvojenih dužih, srdačnih i otvorenih razgovora Ristić je upoznao njihove ekselencije sa radom Ministarstva informisanja i telekomunikacija. Tom prilikom konstatovano je da su odnosi Srbije i Norveške, Tunisa i Portugala bliski i prijateljski, kao i da postoji zajednički interes za dalje unapređenje saradnje u oblastima javnog informisanja i telekomunikacija.

Ministar je sagovornike upoznao sa intenzivnim dijalogom koji je Ministarstvo iniciralo i sprovodi sa partnerima unutar medijske scene, kao i sa prvim postignutim rezultatima. Zajednički je konstatovano da postoje prostor i potreba za daljim unapređenjem oblasti javnog informisanja čemu je ovo ministarstvo veoma posvećeno.

Ministar Ristić upoznao je njihove ekselencije sa izuzetnim rezultatima koje Srbija iz godine u godinu postiže u IKT sektoru, kao i sa dugogodišnjim kapitalnim projektima koje Ministarstvo realizuje u ovoj oblasti.

Ministar je uvaženim ambasadorima ponovio poziv našeg državnog vrha da njihove zemlje budu u punom kapacitetu predstavljene tokom trajanja specijalizovane Međunarodne izložbe EKSPO 2027 koja će biti održana u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Video: Primopredaja direktive Adolfa Hitlera za napad na Kraljevinu Jugoslaviju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA