U utorak nova runda dijaloga o Kosovu i Metohiji, Priština odbija trilateralni sastanak

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

U Briselu će se naredne nedelje održati nova runda dijaloga na nivou glavnih pregovarača Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, koja je planirana za utorak.

Iako je Beograd ponudio i izrazio spremnost da se održi trilateralni sastanak sa prištinskom stranom, Bisljimi je to odbio, saznaje Tanjug iz diplomatskih izvora.

Prema informacijama Tanjuga, jedna od tema koju je Beograd predložio da se nađe na dnevnom redu je i pitanje mosta na Ibru, kao i formiranje Zajednice srpskih opština.

Portparol Evropske komisije Peter Stano potvrdio danas Tanjugu da će u Briselu biti održan novi sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača.

"Biće narednog sastanka u okviru dijaloga. To će biti sastanak na nivou glavnih pregovarača, kako je već najavio ili nagovestio specijalni izaslanik EU (Miroslav) Lajčak, a agenda i vreme će biti saopšteni kada to bude prikladno", rekao je Stano na brifingu za novinare u Briselu odgovarajući na pitanje Tanjuga kada biti održana nova runda dijaloga, na kom nivou i šta će biti glavne teme sastanka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Institucije na severu KiM i dalje blokirane, radnicima onemogućeno da rade

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA