Advokat Vlajić: Četvorici srpskih mladića 30 dana kućnog pritvora, delimično smo zadovoljni odlukom suda

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Osnovni sud u severnom delu Kosovske Mitrovice odredio je meru kućnog pritvora do 30 dana četvorici srpskih mladića koji su u utorak ujutru uhapšeni zbog navodnog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, rekao je advokat Nebojša Vlajić.

On je za Tanjug naglasio da današnjom odlukom suda okrivljeni mogu biti samo delimično zadovoljni.

"Zadovoljni smo zbog toga što smo dokazali da bi određivanje mere pritvora bila preterana reakcija na jedan, u suštini nevažan događaj gde nažalost može da se zameri i jednoj i drugoj strani, ali da samo jedna strana izvuče posledice to ne bi bilo u redu", rekao je Vlajić.

Vlajić je naglasio da je sud odbio predlog tužioca da se okrivljenima odredi sudski pritvor i da će oni uskoro biti kod svojih kuća

"Nakon toga videćemo šta će se dalje dešavati. Ovo je mala pobeda pravde jer ti ljudi imaju pravo da žive normalan život i da se vrate svojim porodicama i svojim obavezama, a mala je zato što im je određen kućni pritvor, smatrali smo da ni to nije bilo potrebno", rekao je Vlajić.

Otac Srđan Jović: Samo prvi korak u borbi

Otac jednog od uhapšenih mladića, Srđan Jović naglasio je da je kao roditelj srećan zbog današnjeg epiloga dodajući da je ovo samo prvi korak u borbi da se nedužni mladići u potpunosti oslobode.

"Kao roditelj sam srećan jer smo pobedili, prvi korak je taj da su deca u kućnom pritvoru, moglo je i to da se izbegne ali na sreću nisu otišli u pritvor. Zahvaljujem se svim ljudima koji su danas bili ovde i koji su nam pomogli u zajedničkoj borbi da ipak ostvarimo neka prava. Mislim da smo dosta toga uradili i da treba da se borimo i dalje da ih potpuno oslobodimo od krivice za koje su nedužni", rekao je Jović.

U severnom delu Kosovske Mitrovice u utorak oko ponoći je tzv. kosovska policija uhapsila četiri mladića srpske nacionalnosti, kojima je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje u navodni napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Mera kućnog pritvora određena im je nakon saslušanja, a članovi porodica i građani su održali tokom dana višečasovni protest ispred policijske stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice zahtevajući njihovo puštanje na slobodu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Četvorica uhapšenih mladića dovedena na saslušanje u severni deo Kosovske Mitrovice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA