Četvorica srpskih mladića na saslušanju u severnom delu Kosovske Mitrovice

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Četvorica srpskih mladića koji su u utorak uhapšeni u severnom delu Kosovske Mitrovice dovedeni su danas na saslušanje u zgradu suda u severnom delu grada.

Zamenik komandira tzv. kosovske policije za Region sever Veton Eljšani izjavio je ranije danas da će mladići biti saslušani u južnom delu Kosovske Mitrovice da bi se izbegli bezbednosni rizici, ali je ta odluka u međuvremenu promenjena.

"Tužilac je tražio od sudije pokretanje sudskog procesa. Posle saslušanja, videćemo da li će sud odrediti pritvor od mesec dana ili kućni pritvor", rekao je Eljšani novinarima.

Istovremeno, ispred zgrade suda i policijske stanice i dalje su okupljeni građani koji zahtevaju oslobađanje četvorice Srba.

U severnom delu Kosovske Mitrovice u utorak oko ponoći je tzv. kosovska policija uhapsila četiri mladića srpske nacionalnosti, kojima je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje u navodni napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama može se videti kako puškom naoružani pripadnik tzv. kosovske policije brutalno hapsi jednog od srpskih mladića.

Rade Nedeljković, otac Rastka, jednog od uhapšenih mladića, rekao je da su po nekim informacijama mladići brutalno pretučeni.

Otac još jednog od uhapšenih mladića Srđan Jović ispričao je juče da su njegovom sinu prilikom hapšenja pripadnici kosovske policije naneli povrede.

On je dodao da je njegov sin takođe rekao advokatu da nije kriv za ono što mu se stavlja na teret i da je pre brutalnog hapšen i fizičkog nasrtaja na njih bilo samo verbalnog konflikta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Uhapšen Aleksandar Arsenijević, Kurti u severnom delu Kosovske Mitrovice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA