Aleksandar Vulin se sastao sa Aleksandrom Volfovičem

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se u Sankt Peterburgu, gde učestvuje na sastanku visokih predstavnika za bezbednost BRIKS plus, sa državnim sekretarom Saveta državne bezbednosti Republike Belorusije generalom Aleksandrom Volfovičem.

Potpredsednik Vulin je državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije upoznao sa svim problemima Srba na Kosovu i Metohiji. Istakao je da je situacija u južnoj srpskoj pokrajini izuzetno napeta i da pritisci na srpsko stanovništvo i samovolja tzv. vlasti u Prištini mogu dovesti do sukoba.

Foto: Telegraf.rs

Potpredsednik srpske vlade je rekao da je Belorusija bratska zemlja i iskreni prijatelj Srbije i da je uvek bezuslovno podržava što je pokazala svojim principijelnim stavom po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje kao i doslednim poštovanjem Rezolucije 1244. Izrazio je zahvalnost Belorusiji na podršci Srbiji u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i glasanju protiv sramne rezolucije o Srebrenici.

Potpredsednik Vulin i državni sekretar Volfovič su se saglasili da je saradnja Srbije i Belorusije u oblasti bezbednosti na visokom nivou i da postoji prostor za dodatno unapređenje. Istakli su da su dve zemlje suočene i uspešno se bore protiv stranog faktora koji na isti način pokušava da destabilizuje i "obojenim revolucijama" sruši legitimno izabranu vlast u Srbiji i Belorusiji.

(Telegraf.rs)

Video: Vulin se sastao sa savetnicom za nacionalnu bezbednost Republike Južne Afrike Kombudžo Nčaveni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    11. septembar 2024 | 12:10

    BELORUSIJA JE SLOBODNA A SRBIJA JE POD OKUPACIJOM NATO FASISTA KOJI VEC 25 GODINA VRSE GENOCID NAD SRBIMA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA