Sednica Skupštine Beograda 16. septembra, jedna od tema rebalans budžeta

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za 16. septembar sednicu na čijem dnevnom redu je više tačaka, a jedna od njih biće predlog za izmenu Odluke o budžetu Grada za ovu godinu.

Pred odbornicima će biti i predlog za izmenu Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u tekućoj godini.

Na dnevnom redu biće i Predlog programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2024. godinu, Predlog odluke o lokalnim administrativnim taksama, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja pojedinih javnih preduzeća za 2024. godinu.

Odbornici će raspravljati i o jednom broju predloga planova detaljne i generalne regulacije od značaja za razvoj Beograda, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Pred odbornicima je i Predlog odluke o izgradnji nepokretnosti neophodnih za rešavanje stambenih i drugih potreba nastalih realizacijom projekata od značaja za grad, kao i za preseljenje lica iz stanova u svojini građana, zadužbina i fondacija.

Kako je saopšteno, odbornici će raspravljati i o Predlogu dopune Kodeksa ponašanja službenika i nameštenika Grada Beograda, kao i Predlogu odluke o dopunama Odluke o komunalnom redu, Predlogu odluke o dopunama Odluke o upravljanju grobljima, sahranjivanju i pogrebnoj delatnosti na teritoriji Beograda i Predlogu odluke o proglašenju zaštićenog staništa "Glinara".

Razmatraće se i Izveštaj o realizovanim aktivnostima za smanjenje zagađenosti vazduha definisanih akcionim planom za sprovođenje mera za smanjenje zagađenosti vazduha, u okviru Plana kvaliteta vazduha u aglomeraciji Beograd za period koji obuhvata 2023. godinu, kao i Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Beograda za 2023. godinu.

Prethodna sednica u novom sazivu parlamenta održana je 1. jula.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Stara zgrada Glavne železničke stanice poznata je po ovom rimskom broju: Umete li da ga pročitate

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA