Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vučić se oglasio iz Predsedništva: Za 72 sata obratiću se javnosti zbog brutalnog napada na severu KIM

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
  • 30
Najnovije
12:33

Aleksandar Arsenijević: Policajci tzv. kosovske policije 10 minuta brutalno tukli srpske mladiće

Četiri osobe srpske nacionalnosti uhapšene su oko ponoći u severnom delu Kosovske Mitrovice, potvrđeno je za Tanjug iz takozvane kosovske policije.

Kako je navedeno, njima je određen pritvor do 48 sati, a na teret im se stavlja navodni napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević objavio je da su policajci 10 minuta brutalno tukli srpske mladiće, da bi ih nakon toga odveli u policijsku stanicu.

Na snimku koji se u međuvremenu pojavio na društvenim mrežama može se videti kako puškom naoružani pripadnik tzv. kosovske policije brutalno hapsi jednog od srpskih mladića.

12:26

Vučić se obraća nakon razgovora sa Lajčakom i Hilom

Vučić se obraća javnosti iz Predsedništva.

- Imali smo dvosatne razgovore najpre sa Lajčakom, zatim i sa američkim ambasadorom Hilom. U narednih 72 sata ćemo se obratiti javnosti. Govoriću o onome što Srbija zahteva, a zbog suštinskog i brutalnog napada na srpsko stanovništvo pre svega na severu KiM. Šta je to što tzv. međunarodna zajednica nije ispunila, šta je to što Srbija traži i što će Srbija da učini - rekao je Vučić u svom obraćanju.

- Za očekivati je da sa dalekosežnim predlozima izađemo i pred Narodnu skupštinu tokom oktobra meseca. Imaćemo mnogo bitnih sastanaka, moramo da se borimo za poziciju Srbije u svetu, da tražimo saveznike. Radićemo na tom planu i po tom pitanju sve što je moguće - rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da im je sada potpuno jasno da Kurti želi uništenje i progon srpskog naroda.

- I mislim da to nije samo nama jasno nego i svima drugima - zaključio je.

Video: Do kraja godine završetak rekonstrukcije tri ulice u starom jezgru Zemuna

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijela

    10. septembar 2024 | 12:47

    Vučić se suočava sa teškim pitanjima sa odlučnošću i jasnoćom. Njegovo obraćanje o situaciji na KiM je važan korak ka razjašnjavanju problema.

  • Anamarija

    10. septembar 2024 | 12:43

    Bravo za Vučića! Njegova spremnost da se suoči sa ozbiljnim pitanjima i pruži konkretne informacije je znak odgovornosti i liderstva.

  • Andrej

    10. septembar 2024 | 12:48

    Sviđa mi se Vučićeva proaktivnost u vezi sa napadom na severu KiM. To pokazuje njegovu posvećenost bezbednosti i zaštiti Srba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA