Vučević: Ostanak u dijalogu je pitanje odgovornosti, ne smisla

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 17

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da je današnji sastanak predsednika Srbije Aleksandar Vučića sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom uvod u sledeću rundu razgovora, odnosno dijaloga u Briselu, ali da će se tek videti da li će to nečemu rezultirati ili ne.

On je gostujući na TV Prvoj reko da ostanak u dijalogu nije pitanje smisla, već odgovornosti.

"Mi ne smemo da ispadnemo krivi i oni koji su doveli do kraha dijaloga i do prestanka razgovora i da se onda krene na drugi način rešavanja čemu bi se mnogi obradovali posebno oni ne dobronamerni za nas i naš narod", rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju sada posle svega šta se dešava na KiM treba neka naša reakcija, kriza, konflikt kako bi uvukao Srbiju u sukob.

"Kurtiju treba neka naša reakcija koja bi vodila u konfrontaciju zato što onda on ispada žrtva, zato što on dobija narativ koji mu treba i za izbore na KiM i pred međunarodnom zajednicom", rekao je predsednik Vlade Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Do kraja godine završetak rekonstrukcije tri ulice u starom jezgru Zemuna

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA