Vučević: Lajčak dolazi u Beograd, vrlo brzo i sastanak u Briselu

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 24

Premijer Miloš Vučević izjavio je danas da se očekuje dolazak izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka u Beograd i vrlo brzo sastanak u Briselu i da će se tada čuti konkretnije stvari o postupcima Prištine.

"Lajčak je bio na Bledu na strateškom forumu i posle otišao u Prištinu i dolazi u Beograd. Videćemo kakve će vesti doneti, mislim da nas vrlo brzo čeka i sastanak u Briselu, i da su u pitanju dani kada ćemo čuti mnogo konkretnije stvari oko toga, a nadam se da Kurti neće nastaviti ovaj svoj neodgovorni niz poteza", rekao je Vučević novinarima.

On je rekao da je ostalo Prištini još samo da napadne i okupira škole i obdaništa.

"Još da nam izbaci decu iz škola i obdaništa, i onda je valjda pokazao koliko je silan i moćan. Srbija mora da pojačava svoje diplomatske napore i obaveštavamo sve međunarodne faktore, sa svima smo u dnevnoj komunikaciji. Ukazujemo na sve ono što se dešava, ukazujemo na nepoštovanje svega što je dogovoreno, ukazujemo na kršenje svih sporazuma, svih dogovora, svih međunarodnih standarda i normi po strane albanske vlasti u Prištini, odnosno Albina Kurtija. I na tome ćemo insistirati", porčio je Vučević.

On je istakao da je Kosovo i Metohija naša najteža tema, a da se pritisak na Srbe na Kosovu i Metohiji nastavlja.

"Ja sam ponosan na naš narod na Kosovu i Metohiji, na koji način sa dostojanstvom i mirom pružaju otpor teroru koji se na njima sprovodi od strane režima Albina Kurtija.

Pokazuje se u Srbiji dostojanstven i civilizovan narod, koji živi na tim prostorima vekovima i koji nikoga ne ugrožava, već samo želi sebe da odbrani na miran i demokratski način, da ne budu proterani sa svojih vekovnih ognjišta", rekao je Vučević odgovarajući na pitanja novinara prilikom početka radova na izgradnji prvog mosta na deonici autoputa Beograd-Novi Sad.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Hose Kareras održao sjajan koncert u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    9. septembar 2024 | 13:27

    Najbitnije je da EU što pre zaustavi eskalaciju Kurtijevog terora nad Srbima na KiM.

  • Sara

    9. septembar 2024 | 13:28

    Verujemo u dijalog.

  • Pavle

    9. septembar 2024 | 13:28

    Nadamo se da će Pristina krenuti da saradjuje sa Beogradom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA