Oglasio se Vulin nakon posete Vladivostoku i nakon susreta sa predsednikom Ruske Federacije

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije Pink istakao je da je susret sa Putinom za njega velika čast, ali da je predsednik Ruske Federacije pre svega pokazao veliko poštovanje za Srbiju i za predsednika Vučića.

"Ovo je za mene velika čast, ali govori o njegovom odnosu prema Srbiji. Ja sam samo potpredsednik vlade, a on je predsednik Ruske Federacije. Nije njegov nivo da se sastaje sa potpredsednikom vlade, ovo je njegov način da pokaže koliko mu je stalo do Srbije. U delegaciji koja je pratila predsednika Putina bili su ministar Lavrov i Putinov savetnik za spoljne poslove Ušakov. Nema viših saradnika predsednika Putina koji mogu da dođu na sastanak. I to je bio njegov način da kaže koliko mu je stalo do Srbije. Mi sa Rusijom delimo zajedničku prošlost, ali sa Rusijom delimo i budućnost. Imamo isti skup vrednosti. Putin je bio veoma ljubazan i srdačan", poručio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin sumirajući utiske svoje posete Vladivostoku i utiske o susretu sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Komentarišući komentare opozicije da predsednik Vučić šalje poruke preko njega Putinu, potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin kazao je da je komunikacija predsednika Vučića i predsednika Putina daleko bliža nego njegova kompanija sa Putinom, te da njegov susret sa Putinom nema apsolutno nikakve veze sa posetom Makrona Beogradu.

"Komunikacija između predsednika Vučića i predsednika Putina je mnogo bliža nego između mene i predsednika Putina.

Ovi iz pronatovske opozicije su rekli bio je Makron u Beogradu i sad je odmah poslao Vulina u Rusiju. Zar stvarno mislite da možete nekoga da pošaljete kod Putina tek tako. Moja poseta je pripremana mesecima. Zbog svoje velike mržnje, nikada se ne bave detaljima i suštinom. Oni koji govore takve gluposti mogli su da primete da sam zapravo pre mesec dana posetio ministra Lavrova i savetnika predsednika Putina za međunarodnu saradnju Ušakova. Mislite li da sam ja slučajno bio kod njih na razgovorima? I za čudo, baš ti ljudi su se pojavili na mom i Putinovom sastanku.

Uostalom, ja sam potpredsednik Vlade Srbije, nisam samostalan igrač, ne predstavljam sebe, predstavljam državu Srbiju. Naravno da sam tamo išao i predstavljajući predsednika Vučića.

Putin je razgovarao sa mnom, ali je pre svega govorio o zemlji Srbiji", poručio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije Pink.

(Telegraf.rs)

Video: Pletikos govorio za Telegraf posle poraza: "Ja sam kriv! Imam Fabjanovu podršku uvek!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA