Vučić posetio kompleks crkve Uspenja presvete Bogorodice

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 10

Vučić posetio kompleks crkve Uspenja presvete Bogorodice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas kompleks crkve Uspenja presvete Bogorodice u Krupnju gde je razgovarao sa sveštenstvom kao i muzejski kompleks.

On je obišao Muzej seoskog enterijera 19. i 20. veka, Muzej starih zanata kao i Muzej sećanja i Spomen obeležje iz Prvog svetskog rata.

Vučić je razgovarao sa starešinom crkve protojerejem-stavroforom Aleksandrom Đurđevim.

"Vi ste bili kod mene u muzeju dole u Krupnju i ja hoću da vam kažem da sam razgovarao sa predsednikom opštine, i rešio da muzej poklonim državi Srbiji. Smatram da pripada mom otečastvu, neprocenjiva je vrednost muzeja. Samo nam je problem kako konzervirati, trebaju nam znatna sredstva da konzerviramo i da adaptiramo prostor", rekao je starešina crkve Vučiću.

U Muzeju sećanja, kako je rečeno, izložene su vredne fotografije, na kojima su prikazani mnogi ljudi koji su dolazili u muzej, među kojima su crkveni velikodostojnici kao i brojni ambasadori.

Vučić je naveo da su vladika Jerotej i starešina crkve Protojerej Stavrofor Aleksandar Đurđev divni domaćini, i da sa toliko ljubavi vode računa o ovoj svetinji.

"Lepote crkve i kompleksa crkve Uspenje presvete Bogorodice u Krupnju ne mogu se opisati rečima", napisao je on na Instagramu.

Vučić je jutros posetio domove zdravlja u Loznici i Krupnju gde se danas kao i u drugim zdravstvenim ustanovama održavaju besplatni zdravstveni pregledi.

Vučić će danas završiti obilazak Podrinja, koji je započeo 4. septembra i tokom kojeg je razgovarao s građanima u više mesta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja kneza Mihaila obeležena na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA