Odalović: Policija se tokom protesta ponašala krajnje odgovorno

 
E. H.
E. H.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Predsednik komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je danas da svaka javna okupljanja imaju pravila, odnosno da postoji zakon koji definiše pravila ponašanja i obaveze organizatora i učesnika, kao i ovlašćenja organa bezbednosti.

"Naša policija se i u ovim protestima ponela krajnje odgovorno i profesionalno prema svim izazovima, kojih je puno bilo, ali i gde se očekivalo da bude i brutalnija intervencija, kako bi neki na toj osnovi gradili novu platformu za buduće nemire", rekao je on za Tanjug.

Odalović je naveo da su u pritvoru zadržani samo oni koji su pretili i spremali se da organizovano dođu i napadnu organe bezbednosti, kao i onaj čovek koji je udario pešake na mostu Gazela u Beogradu.

On je kazao da je i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sve podatke oko protesta izneo i na jučerašnjoj sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije i da je naglasio da policija obavlja svoj deo posla u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

"Čini mi se da je ministar unutrašnjih poslova dobio, ne mogu da kažem, apsolutnu podršku, ali svakako podršku većine čak i onih koji nisu deo vladajuće koalicije, ne samo u glasanju nego i tokom diskusije. Svi oni su izrekli dosta vrlo korektnih i pozitivnih ocena ponašanja policije u ovim situacijama", kazao je Odalović.

Prema njegovim rečima na svakom protestu, odnosno skupu uvek može da bude potencijalnih nepredviđenih situacija i da neko iz raznih razloga napravi nešto nepredviđeno.

Dačić izjavio je da MUP ni u jednom slučaju nije postupao protiv prava građana na javno okupljanje niti je bilo koji građanin povređen prilikom javnih okupljanja od strane policije.

Dačić je to naveo na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije kada je predstavio informaciju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) o postupanjima policije tokom protesta od 28. juna do 1. septembra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Evropa na udaru nevremena: U Mađarskoj na snazi zaštita od poplava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LO

    7. septembar 2024 | 11:34

    Policija je možda dobra kao bodigard ali kada je u pitanju korupcija i kriminal je nula,ne ume da sakuplja tragove i dokaze i na sudu sve pada.Korupcija toliko uzela maha i izgleda da jei policija deo tog problema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA