Šešelj: Pobedio sam rak i dve metastaze na jetri, ovako sam se lečio

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj podelio je svoju priču o borbi sa rakom po povratku iz Haga 2015. godine i rekao kako je tada pobedio tu opaku bolest, kao i dve metastaze na jetri.

Gostujući u emisiji "Uranak" na televiziji K1, on je izneo detalje o svom zdravstvenom stanju i govorio o svom iskustvu s rakom i zdravstvenim problemima koje je uspešno savladao uz pomoć lekara iz Srbije.

"Iz Haga su me izbacili. Očekivali su da ću umreti u julu 2015. godine," rekao je Šešelj i naveo da je po dolasku u Beograd pobedio rak i dve metastaze na jetri.

"Operisali su mi 30 cm debelog creva i izvadili 20 limfnih čvorova, od kojih su četiri već bila zaražena. Metastaze na jetri, jedna od devet milimetara, a druga od pet, uz pomoć srpskih doktora sam uspeo da savladam", rekao je Šešelj.

Istakao je važnu ulogu lekarskog tima, predvođenog doktorom Milovanom Bojićem, koji je, kako kaže, bio ključan u njegovom oporavku.

"Išao sam na razne analize, CT i PET skenere u KC Vojvodine, želeo sam da sve to prođe bez medijske pompe, da kao čovek budem pregledan i izlečen", rekao je Šešelj.

Na pitanje da li se danas smatra zdravim čovekom, Šešelj je odgovorio da rak nema i da ga medicina smatra izlečenim.

"Poslednji put sam bio na kolonoskopiji u januaru ove godine kod doktora Dine Tarabića u bolnici Dragiša Mišović, i nema nikakvih recidiva", rekao je Šešelj.

Međutim, lider radikala otkrio je da i dalje ima problema sa srcem, gde su mu ugrađeni kardioverter defibrilator i pejsmejker.

"Imam rezervne delove u srcu. Dve elektrode, kardio defibrilator sa pejsmejkerom, koji otprilike liči na kašikaru. Mogu da eksplodiram kad god grmi napolju", objasnio je Šešelj.

Na kraju, on je priznao da se zbog srca suočava s određenim ograničenjima u svakodnevnom životu.

"Teško idem uz stepenice, ne mogu da trčim, ali ne mogu dugo ni da budem na jednom mestu," zaključio je Šešelj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Даросава

    5. septembar 2024 | 12:55

    Без еуфорије. Кажу да два три дана пре него се особа представи Светом Петру здравље се поправи као никада пре. А онда ..........

  • posiden

    5. septembar 2024 | 14:59

    Lagis lagis puno🤪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA