Vučić: SNS najpopularnija stranka sa 47 odsto podrške

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 25

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je, prema istraživanjima javnog mnjenja od pre dva dana, Srpska napredna stranka ubedljivo najpopularnija sa 47 odsto podrške.

Tokom obilazak radova na rekonstrukciji puta Bojić-Tekeriš, Vučić je novinarima rekao da je drugoplasirana Socijalistička partija Srbije, dok je među opozicionim strankama prva Stranka slobode i pravde sa 5,6 odsto, a iza nje Pokret Kreni-promeni sa pet odsto popularnosti.

"Ostali su značajno niže", rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što deo opozicije tvrdi da seli kancelariju u Podrinje da bi dobio aplauze, Vučić je rekao da je to radio i na početku svog premijerskog mandata, kada je proveo sedam dana u Nišu i da je tada bio u niškoj kasarni.

"Mislim da smo mnogo toga dobrog doneli Nišu, kada smo bili tamo. Ne zaboravite od tada što je otvoreno, deset novih fabrika, Niš je postao čvorište auto-puteva i pruga. Sam Niš ta ulaganja nije mogao da dobije u narednih stotinu godina. I veoma sam ponosan na te rezultate. Jedno su priče, drugo rezultati", rekao je Vučić.

Dodao je da, što se tiče aplauza, ne drži nikakve mitinge već će biti razgovora sa ljudima i to češće sa ljudima koji misle drugačije.

Vučić je rekao da su Srbi, propustili sredinom 18. veka prvu industrijsku revoluciju koja je obuhvatala tkaonice, parne mašine i osnovnu mašinsku proizvodnju, a najkasnije ušli u drugu industrijsku revoluciju u kojoj su bili telefoni, struja, automobili i drugo.

On je ocenio da smo relativno kasno ušli i u treću digitalnu revoluciju.

"Uleteli smo u četvrtu na vreme. U koju god industrijsku revoluciju uđete na vreme, brzo nadoknađujete nedostatke iz prošlosti. Zato je važno da uđemo u petu industrijsku revoluciju koja je već počela, koja se tiče energetske održivosti pre svega, veštačke inteligencije i potpune automatizacije i u mašinskoj i u elektrotehničkoj delu i u svakom drugom delu", rekao je Vučić.

On je istakao da ne smemo da propustimo petu industrijsku revoluciju i da zato moramo da razgovaramo o tome šta je to što ćemo da radimo.

"Kada je propustila prvu i drugu revoluciju, Srbija 300 godina nije mogla da se vrati. Uleteli su najjači u treću, četvrtu i petu revoluciju i ostali pobednici. Tako da mi moramo da razumemo da gledamo budućnost, da uhvatimo korak sa vremenom i da razvijamo našu zemlju", poručio je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Milićević: ""Čestitam vam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tea

    4. septembar 2024 | 12:15

    Narod je uz Vucica i pruza mu ogromnu podrsku koju i zasluzuje

  • Mileva

    4. septembar 2024 | 12:27

    Jedino SNS moze da obezbedi bolju i sigurniju buducnost gradjanima Srbije

  • Mina

    4. septembar 2024 | 12:31

    Iza SNSa stoje brojni rezultati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA