Zaposleni u PIO fondu za KiM i danas nisu mogli na svoja radna mesta

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 10

"I jutros smo krenuli na svoja radna mesta. Međutim, dočekao nas je kordon do zuba naoružane policije"

Ispred zgrade gde su smeštene prostorije PIO Fonda i Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Kosovskoj Mitrovici, kao i Kosovsko - mitrovičkog okruga danas su se okupili zaposleni kojima nije dozvoljeno da uđu u zgradu.

"I jutros smo krenuli na svoja radna mesta. Međutim, dočekao nas je kordon do zuba naoružane policije i onemogućio nam da dođemo na svoja radna mesta i obavljamo svoje dnevne radne zadatke", rekao je načelnik Kosovsko-mitrovičkog okruga Vučina Janković, prenosi Tv Most.

On je naglasio da se ne radi o "paralelnim institucijama", već da se radi o insituciji koja pruža usluge svim građanima.

"Međunarodna zajednica stalno govori o vladavini prava, zaštiti manjinskih, ljudskih prava… i želeo bih ovom prilikom da ih pozovem jer je ovo flagrantno kršenje ljudskih prava Srba, da u skladu sa svojim mandatom i misijom koja im je poverena preduzmu nešto", rekao je Janković.

On je naglasio da se, bez obzira na sve torture kojima je izložen, srpski narod neće pokolebati i ostaće da živi na ovim prostorima.

Prema njegovim rečima, svoje nezadovoljstvo novonastalom situacijom Srbi iskazuju na demokratski, miran način.

"Očekujemo da se vlasti u Prištini urazume i dozvole nam da se vratimo na svoja radna mesta", istakao je Janković.

Zgrade Privremenih opštinskih organa, PIO fonda za Kosovo i Metohiju, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga, Centra za socijalni rad i dalje su pod blokadom takozvane kosovske policije, čiji pripadnici sa dugim cevima u blindiranim i terenskim vozilima, danonoćno dežuraju na ulazima objekata ispred kojih su postavljene metalne i papirne table sa nazivima ministarstava prištinskih privremenih institucija.

Tzv. kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

U nedelju su prištinske institucije postavile trojezične natpise na kojima su istaknuta tzv. kosovska obeležja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    3. septembar 2024 | 12:06

    Srpski narod na kim je prepusten sam sebi. To je surova realnost.

  • Bata

    3. septembar 2024 | 12:37

    Ja ne znam sta tim ljudima više nije jasno? Dođite, ima mesta još u Srbiji.

  • Jovan Ktć

    3. septembar 2024 | 13:24

    Možemo li mi da preduzmemo neke mere protiv Albanaca sa KiM? Naprimer da zabranimo prolaz vozila sa kosovskim tablicama kroz centralnu Srbiju? Znam da bi se digla cela EU i SAD, ali moramo nešto učiniti kako bismo skrenuli jaču pažnju na probleme Srba pod Kurtijevim strahovladom. Nismo valjda toliko nemoćni, da smo uvek u defanzivi i naš narod prepušten šiptarskih samovolji. Moramo na neki način uzvratiti udarac, jer ovo ne vodi ničemu dobrom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA