Vučić od Lajčaka zatražio konkretnu reakciju EU u zaštiti Srba na KiM

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 14

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je danas, u razgovoru sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u Pragu, konkretnu i nedvosmislenu reakciju EU i zemalja članica ne samo u osudi najnovijeg nasilja Prištine na KiM, već i u sprečavanju takvih poteza i zaštiti Srba.

"Srbija ostaje odgovoran partner EU u procesu normalizacije odnosa sa Prištinom, ali će iskoristiti sva raspoloživa diplomatska sredstva da ne dozvoli teror nad svojim narodom", napisao je Vučić na Instagramu nakon sastanka sa Lajčakom na Forumu GLOBSEC u Pragu.

Predsednik Srbije je naveo da je imao "otvoren i iskren razgovor" s Lajčakom kome je preneo "izuzetnu zabrinutost zbog najnovijeg nasilja na Kosovu i Metohiji, ponovnog kršenja prava i ugrožavanja bezbednosti srpskog stanovništva bahatim i nelegalnim potezima Prištine".

"Zatražio sam konkretnu i nedvosmislenu reakciju EU i zemalja članica - ne samo u osudi ovakvih poteza, već i u njihovom sprečavanju i zaštiti Srba", napisao je Vučić.

Tzv. kosovska policija upala je juče u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

(Kraj) jbu/cv

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Duarte sa bele tačke doneo prednost Zvezdi protiv Napretka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mare

    31. avgust 2024 | 12:10

    Lajčak je samo marioneta. Koliko mu je samo puta Vučić izneo probleme na KiM i nikada ništa nije uradio.

  • mile

    31. avgust 2024 | 12:09

    Nadam se da će ovaj današnji razgovor uroditi plodom ,da će se dublje razmatrati situacija koja trenutno vlada na KiM.

  • vlada

    31. avgust 2024 | 12:15

    Lajčak i Vučić grade dobru i kvalitetnu saradnju ali je položaj našeg naroda na KIM sve teži .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA