Predsednik Vučić se sastao sa Ursulom fon der Lajen u Pragu

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 7

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen u Pragu, na marginama bezbednosne konferencije GLOBSEC.

Vučić je sa predsednicom Evropske komisije imao odličan razgovor o situaciji u regionu, evropskom putu Srbije, realizaciji projekata predviđenih evropsim Planom rasta za Zapadni Balkan, kao i o ukupnim odnosima Srbije i EU.

"Zahvalio sam predsednici Evropske komisije na razumevanju i ličnom angažmanu kada je reč o napretku Srbije i celog Zapadnog Balkana na putu približavanja EU, posebno u oblastima ubrzanja socijalne i ekonomske integracije", napisao je Vučić na svom Instagram profilu posle sastanka sa Fon der Lajen.

Naveo je da je u razgovoru s Fon der Lajen ponovio da Srbija predano pristupa svojoj reformskoj agendi, kao i da je ozbiljan i odgovoran partner EU u svim aktivnostima usmerenim ka izgradnji zajedničke i prosperitetne budućnosti za sve naše građane.

Predsednik Vučić učestvovaće na panelu "Pridruživanje Zapadnog Balkana EU" na forumu GLOBSEC2024, a tokom dana imaće brojne bilateralne sastanke. Kako je najavljeno, na forumu GLOBSEC2024 razgovaraće se o ključnim globalnim izazovima uključujući pitanja bezbednosti, ekonomije i međunarodnih odnosa.

Vučić se prethodno se sastao sa predsednikom Finske Aleksandrom Stubom, kao i sa bivšim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom.

Tokom dana, predsednika Vučića u Pragu očekuju brojni bilateralni sastanci, a potom će učestvovati na panelu "Pridruživanje Zapadnog Balkana EU".

Ranije je najavljeno da će se na forumu razgovarati o ključnim globalnim izazovima uključujući pitanja bezbednosti, ekonomije i međunarodnih odnosa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Duarte sa bele tačke doneo prednost Zvezdi protiv Napretka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA