Srpska lista traži hitan sastanak sa ambasadorima Kvinte i Kforom nakon upada tzv. policije na sever KiM

 
E. T.
E. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Srpska lista uputila je večeras i formalno ambasadorima zemalja Kvinte i EU, kao i predstavnicima Kfora na Kosovu i Metohiji pisani zahtev za hitni sastanak koji bi se održao sutra povodom alarmantne situacije na severu Kosova i Metohije izazvanom protivpravnim i nasilnim akcijama Aljbina Kurtija čije su specijalne jedinice upale u srpske institucije u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

Čelnici Srpske liste večeras su na vanrednoj konferenciji za novinare u sedištu stranke poručili da je hitan sastanak sa međunarodnim predstavnicima neophodan i da će zahtevati odgovore na pitanje da li Aljbin Kurti ima njihovu podršku u sprovođenju ovih jednostranih akcija.

Podsetimo ranije danas, do zuba naoružana policija tzv. Kosova upala je upravo po direktnom nalogu Aljbina Kurtija u sva četiri Privremena organa u četiri srpske opštine na severu KiM - Leposavić, Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Zubin Potok, saznaje Telegraf.

- Kurti je krenuo u gašenje srpskih institucija na KiM i u konačni obračun sa Srbima na severu KiM i direktno želi da izazove sukobe i eskalaciju situacije- kaže izvopr Telegrafa.

Specijalci Aljbina Kurtija upali su i u bolnički krug KBC u Kosovskoj Mitrovici, kao i u zgradu u Kosovskoj Mitrovici u kojoj se nalazi Pio Fond, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitorvacki upravni okrug i Centar za socijalni rad.

Ovaj upad Kurti je naredio odmah nakon završetka posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji.

Nakon upada oglaslili su se premijer Srbije Miloš Vučević i direktor Kancelarije za Kim Petar Petković koji su oštro osudili upad policije tzv. Kosova na sever pokrajine.

(Telegraf.rs)

Video: "Samo tri scenarija moguća su u slučaju nestanka Danke Ilić (2): Mladen Radulović gostovao na B92

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    30. avgust 2024 | 20:51

    Kurti se ponovo iživljavan nad sprskim narodom na Kosovu i Metohiji a međunarodna zajednica opet ćuti, kao da se podrazumeva da Srbija treba i mora da trpi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA