Vanredno obraćanje predstavnika Srpske liste nakon upada policije tzv. Kosova na sever pokrajine

 
E. T.
E. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Predstavnici Srpske liste obratili su se građanima iz sedišta u Kosovskoj Mitrovici nakon što je ranije danas policija tzv. Kosova upala u sva četiri Privremena organa u četiri srpske opštine na severu KiM - Leposavić, Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Zubin Potok.

Specijalci Aljbina Kurtija upali su i u bolnički krug KBC u Kosovskoj Mitrovici, kao i u zgradu u Kosovskoj Mitrovici u kojoj se nalazi Pio Fond, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitorvacki upravni okrug i Centar za socijalni rad.

"Želim d sve naše gledaoce i širu srpsku i svetsku javnost upoznam sa alarmantnom situacijom koja se danas popodne posle upada specijalnih jedinica kosovske policije u gotovo sve objekte republike Srbije na teritoriji KiM. Specijalci su upali u zgrade privremenih organa u Tubinom pokotu, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću. U hali sportova u Zubinom potoku, u Pio Fondu. U bolničkom okrugu bolnice u Kosovskoj Mitorvici kao i prošli put pretresene su prostorije vešeraja i kotlarnice bez ikakve najave i pored sve naše konstruktivnosti da želimo sve prostorije da otključamo i prikažemo. Nažalost, za to nismo imali razumevanje, a ovoga puta, kao i mnogo puta do sada videli smo da nema pripadnika ni Euleksa, ni Kfora, ni kao druge ni kao treće linije, već da je ovo sinhronizovana akcija sa međunarodnim faktorim", kazao je Zlatan Elek.

Predstavnik dodaje da se danas jasno videlo da Aljbin Kurti ne želi Srbe na severu Kosova i Metohije.

"Ovo je danas još jedan pokušaj etničkog čišćenja Srba sa teritorija Kosova i Metohije", kazao je on.

On je dodao da su građani Srbije na Kim pod okupacijom policije.

- MNa svakoj raskrsnici su specijalci sa dugim cevima. To je sve sa jednim ciljem da se narod zaplaši, kako bi se odselio. Nalazimo se u svojoj zemlji, na svom imanju, u svojim kućama. Nećemo se seliti. Moramo istrajati da bi naša deca imala perspektivu na ovim prostorima. Ovo se odvija u trenutka kada su najviši službenici za bezbednost sa zapada prisutni ", rekao je Dragiša Milović.

Podsetimo, nakon napada oglaslili su se premijer Srbije Miloš Vučević i direktor Kancelarije za Kim Petar Petković koji su oštro osudili upad policije tzv. Kosova na sever pokrajine.

(Telegraf.rs)

Video: "Samo tri scenarija moguća su u slučaju nestanka Danke Ilić (2): Mladen Radulović gostovao na B92

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Livac

    30. avgust 2024 | 19:48

    25:0 za nas

  • Слађана Точиловац Шаљић

    30. avgust 2024 | 20:05

    Само генерални секретар УН да преузме све надлежности над КиМ јер он има правни основ то да учини. Прекршено су сви споразуми, терор над Србима не престаје, а легитимне институције Републике Србије се проглашавају за паралелне. Иако то нису. Како изгледа мир под покровитељством ЕУ види се у Украјини или Појасу Газе. Такав мир Србији није потребан. Постоји Резолуција 1244 СБ УН и сви да се понашају у складу са Повељом УН. Председник Србије не може да вас заштити физички. И Влада Србије ће вам пружити подршку на платформи Х. Али Београд може и мора да упути захтев генералном секретару тим поводом. Хитно!

  • Dragan

    30. avgust 2024 | 20:38

    Nema predaje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA