Vulinu vlasti u BiH ponovo nisu dale dozvolu za prelet: I pored zabrane on je sa svojim narodom na Palama

 
E. H.
E. H.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Potpredsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vulinu vlasti u Bosni i Hercegovini ponovo nisu dale dozvolu za prelet kako bi danas posetio Srbe u Palama i sa njima obeležio slavu ove srpske opštine Veliku Gospojinu. Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin je na poziv Srba iz Pala trebao da kao kum slave prisustvuje svečanoj liturgiji i lomljenju slavskog kolača povodom proslave hrišćanskog praznika Velike Gospojine. Aleksandar Vulin danas je trebao u Palama da na Trgu Republike Srpske položi cveće u ime Srbije i pokloni se senima poginulih srpskih boraca koji su stradali tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata devedesetih godina.

Iako su kabinet potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina, Ministarstvo spoljnih poslova i naša ambasada uredno i na vreme dostavili sve potrebne elemente i prateću dokumentaciju, čak i naveli svrhu posete, vlasti u Federaciji svojim ćutanjem i neodgovaranjem nisu dale saglasnost za prelet.

Od strane naše ambasade na vreme su ispoštovane sve procedure koje se u diplomatiji nalažu i uprkos tome vlasti u Federaciji nisu odgovorile na zahtev. Svojim ćutanjem vlasti u BiH nisu dale saglasnost da Aleksandar Vulin avionom Vlade Srbije sleti u Sarajevo.

I pored zabrane on je sa svojim narodom na Palama

Ministarstvo inostranih poslova BiH, na čijem je čelu Elmedin Konaković još jednom nije dalo dozvolu za prelet srpskom potpredsedniku vlade Aleksandru Vulinu.

I pored zabrane preleta od strane vlasti BiH potpredsednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske je sa svojim narodom na Palama. Vulin, koji je kum slave Opštine Pale trenutno prisustvuje liturgiji u Crkvi Uspenje Presvete Bogorodice na Palama na obeležavanju krsne slave opštine Velike Gospojine.

(Telegraf.rs)

Video: Gašić prisustvovao uvežbavanju, sve spremno za 20. septembar: Moćna slika s batajničkog aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    28. avgust 2024 | 12:16

    Nije dozvoljen prelet a ipak je uspeo? Neverovatno! Bravo Vuline!

  • Nije to vlast

    28. avgust 2024 | 11:39

    Nego poturceni srbi srece ne imali nije srbin zato glasao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA