Vulin: Rode nije okupacioni komandant Kosova

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin saopštio je da Jorn Rode nije okupacioni komandant Kosova, pa da sa Balistima dogovara granice Velike Albanije

"Takozvani ambasador Nemačke u Prištini je izjavio da most na Ibru: "Ne sme da se otvori i da to mora biti predmet dijaloga između Zapada i Prištine". Srbe na koje se otvaranje mosta odnosi i Srbiju o čijoj zemlji se govori, niko nije ni pomenuo. "Zapad" koji na severu Kosova i Metohije nema svoje građane i Šiptari koji ne žive u Severnoj Mitrovici treba da se dogovore o odluci koja će promeniti živote Srbima koji žive u Kosovskoj Mitrovici. Obaveštavam takozvanog ambasadora Nemačke u Prištini Jerna Rodea da se Drugi svetski rat završio porazom Nemačke, i to ne Nacističke ili Hitlerove Nemačke, već Nemačke države i da zato gospodin Rode nije okupacioni komandant Kosova, pa da sa Balistima dogovara granice Velike Albanije. O Srbima ništa bez Srba, o Srbiji nikada bez Srbije", poručio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin reagujući na izjavu takozvanog ambasadora Nemačke u Prištini Jerna Rodea da o otvaranju mosta na Ibru moraju da se dogovore Zapad i Priština.

(Telegraf.rs)

Video: Sastanak potpredsednika Vulna i savetnika predsednika RF Usakova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA