Aleksandar Vulin: "Sistem vrednosti Evropske Unije je licemerje"

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Aleksandar Vulin komentarisao je poruku EU da održavanje veza sa Rusijom u vreme agresije na Ukrajinu nije kompatibilno sa njihovim vrednostima i procesom pridruživanja

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je danas da je sistem vrednosti Evrpske Unije licemerje.

- Jedna od najvećih vrednosti koje bi svaka zemlja ili svaki čovek morao da ima jeste da između ostalog drži reč. Kada vi Zajednicu srpskih opština niste formirali jedanaest godina, a Evropska unija je to potpisala i garantovala, onda nemojte samo vi da nam pričate o sistemu vrednosti, nemojte da nam pričate o vrednostima po kojima su ukrajinske granice svetinja, a srpske nisu, i po kome je teritorijalni integritet Ukrajine razlog postojanja planete zemlje, ali srpski teritorijalni integritet je stvar dogovora i to ne sa Srbima već izmedju Šiptara i EU. Nemojte molim vas da nam pričate o sistemu vrednosti jer bojim se da je licemerje to što je vaš sistem vrednosti - izjavio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin u jutarnjem Dnevniku RTS-a upitan da prokomentariše poruku EU da održavanje veza sa Rusijom u vreme agresije na Ukrajinu nije kompatibilno sa njihovim vrednostima i procesom pridruživanja.

- Radite vi svoj posao, čuvajte vi svoje zemlje, a nemojte očekivati od Srbije da vodi računa o vašim interesima više nego o svojim. Mi nemamo ni jedan jedini interes da se sukobimo sa Ruskom Federacijom, da ostanemo bez gasa, privredne saradnje, bez nekog ko nas podržava kada ta ista EU hoće da nas natera da glasamo za rezoluciju o genocidu po kojoj su Srbi genocidan narod - rekao je potpredsednik srpske vlade Aleksandar Vulin.

(Telegraf.rs)

Video: Sastanak potpredsednika Vulna i savetnika predsednika RF Usakova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA