Vučić objavio sliku iz helikoptera: Danas se uputio na zanimljiv događaj, imao je jasnu poruku

 
I. Ć.
I. Ć.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 41

"Radujem se susretu sa divnim ljudima", napisao je Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram nalogu sliku iz helikoptera, kojim se uputio u selo Medveđica u opštini Žagubica.

"Na putu za Žagubicu. Radujem se susretu sa divnim ljudima iz Braničevskog okruga. P. S. Znam da ih od mog dolaska, mnogo više zanimaju novi putevi", napisao je Vučić.

Vučić je danas u poseti Braničevskom okrugu, tačnije selu Medveđica u opštini Žagubica, u srcu Homolja, gde se održava manifestacija „Dani proje i sira“.

Selo Medveđica je najmanje selo u Homolju, koje se prvi put pojavljuje u dokumentima u XIX veku, kao zaseok naselja Bliznak. Udaljeno je od Krepoljina 10 kilometara, i nalazi se na putu ka Bliznaku. U naselju živi 40 stanovnika pravoslavne veroispovesti, vlaškog porekla.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija opštine Žagubica i KPC „Jovan Šerbanović“, uz pokroviteljstvo lokalne samouprave opštine Žagubica.

Manifestacija obiluje kulinarskim, sportskim i muzičkim programom. Domaćini i njihovi gosti iz susednih sela takmiče se u kategorijama „najlepša proja“ i „najbolje spravljeni sir“, u nadvlačenju konopca, bacanju kamena s ramena, preciznom šutiranju lopte i ispijanju piva na cevčicu.

Ovu manifestaciju su pokrenuli sami meštani sela Medveđica, a na njoj se okupljaju ne samo meštani ovog i okolnih sela, nego i oni koji su na privremenom radu u inostranstvu.

Kao i ranijih godina, biće organizovano takmičenje u kategoriji najveća proja i najveće parče sira, a biraće se i najukusnija proja, najukusniji sir i najukusniji svadbarski kupus.

Posetioci mogu i da pazare domaće proizvode sa nekog od brojnih štandova na kojima su izlagala udruženja žena, poljoprivredna gazdinstva, domaćinstva i privatne firme iz Kučeva, Krepoljina, Žagubice, Laznice, Medveđice i drugih mesta.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    17. avgust 2024 | 13:18

    Вучићеве посете увек доносе нешто позитивно, овог пута то су нови путеви за наш крај!

  • ana

    17. avgust 2024 | 13:16

    Вучић зна шта је потребно људима – боља инфраструктура и развој!

  • ana

    17. avgust 2024 | 13:18

    Проја, сир и нови путеви – сјајна комбинација за бољи живот у Браничевском округу.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA