Igor Trifunović ponovo izabran za predsednika Skupština Grada Čačka

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Prethodno su, više od dva meseca posle izbora, odbornicima gradske skupštine potvrđeni mandati

Skupština Grada Čačka ponovo je večeras na konstitutivnoj sednici izabrala Igora Trifunovića iz koalicije okupljene oko SNS za svog predsednika.

Trifunović je na toj funkciji bio i u prethodna dva mandata. Za zamenika predsednika gradske skupštine izabran je Rajko Baralić takođe iz koalicije okupljene oko SNS, dok je za sekretara gradskog parlamenta izabran Uroš Besedić.

Prethodno su, više od dva meseca posle izbora, odbornicima gradske skupštine potvrđeni mandati. Tokom dana bilo je nekoliko verbalnih prepirki vlasti i opozicije, a došlo je i do tuče, prenosi RTS. Posle burnog početka i verbalnog sukoba opozicije sa predstavnicima koalicije okupljene oko SNS sednica prekinuta. Najstariji odbornik koji je predsedavao sednicom, Vitomir Ćalović, prekinuo je sednicu uz obrazloženje da lokalni parlament ne može da radi bez sekretara Skupštine.

Bratislav Simović iz Dveri ušao je u polemiku sa Igorom Trufunovićem, a potom je zatražio da se sednica prekine tvrdeći da predstavnici opozicije nisu dobili na vreme poziv. Trifunović je pozvao stručne službe da se izjasne i da se, kako je naveo, u skladu sa Poslovnikom, predsedavanje preuzme sledeći najstariji odbornik, Radmilo Mišović.

Ćalović iz GG "Istina i čast" preuzeo je međutim, predsedavanje, a između njega i Mišovića došlo je gotovo do fizičkog obračuna. Sa druge strane, predstavnici vladajuće većine ocenili su da sve ide po zakonu i da je materijal dostavljen, a da je u pitanju "manipulacija" te grupacije.

GIK grada Čačka prethodno je doneo rešenje o dodeli odborničkih mandata za 75 odbornika koji će se naći u novom sazivu lokalnog parlamenta.

Na osnovu tog rešenja, koalicija oko SNS ima 40 odborničkih mandata, a opozicione liste 34. Inače, jedan mandat pripada Ruskoj stranci koja će, kako je najavila podržati koaliciju “Aleksandar Vučić - Čačak sutra“.

Predstavnici opozicije ranije su najavili da neće dopustiti konstituisanje Skupštine grada i da će iskoristiti sve institucionalne, “ali ako zatreba i vaninstitucionalne“ mehanizme da to spreči, jer oni smatraju da ovakva podela mandata ne odražava izbornu volju Čačana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E

    17. avgust 2024 | 00:54

    Samo kada nije više Velimir Ilić, teško da se može i zamisliti nešto odvratnije od njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA