Vulin: Ako zaboravimo i ako izgubimo državu beskrajni niz ubijene srpske dece će se nastavljati

 
M. Č.
M. Č.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Srbija ne sme da zaboravi, 21 godina od zločina u Goraždevcu

"Pre 21 godinu na reci Bistrici u selu Goraždevac streljana su dva srpska dečaka Ivan Jovović i Pantelija Dakić, a još četvoro dece je ranjeno. Za njihovu smrt kao i za njihov smrću i ranama obeležen život niko nije odgovarao. Njihova smrt ni na jednom skupu Evropske unije, Euleksa, Kfora, NATO pakta nije tema. Svake godine Šiptari razbiju spomenik sa njihovim imenima. Ivana i Pantelije se sećaju njihove ubice, njihove porodice i njihov narod.

Oni koji su bili dužni da ih zaštite ili bar nađu i kazne njihove ubice su ih odavno zaboravili. Euleks je prekinuo istragu, a EU nikada nije pitala svoju policiju zašto više ne traže ubice. Srbija ne sme da zaboravi, a Srbi ne smeju da prestanu da jačaju svoju državu. Ako zaboravimo i ako izgubimo državu beskrajni niz ubijene srpske dece će se nastavljati", poručio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin podsećajući da se danas navršava 21 godina od šiptarskog zločina na reci Bistrici u Goraždevcu u kome su ubijena i ranjena srpska deca.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NgDex1970

    13. avgust 2024 | 10:37

    Da se ne zaboravi i ne oprosti. Šta je sve predhodilo svemu tome. Pa atentat na premijera Đinđića je jedan od najpresudnijih, jer nakon njegovog ubistva, Srbija je zaista dotakla dno dna. U avgustu te iste godine ,samo 5 meseci nakon atentata nad Đinđićem ,šiptari ubijaju našu decu na KiM i niko iz tadašnje vlasti Srbije nije uradio ništa po tom pitanju.EULEKS je odavno prepoznat kao naš neprijatelj i zaštitnik Albanaca ,tako da i ne čudi što još uvek nisu navodno našli počinioce ovog gnusnog zločina nad srpskom decom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA