Dačić saopštio da je Grčka odobrila izručenje Cvetića Srbiji: Hrvatska raspisala poternicu zbog ratnih zločina

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je MUP zvanično obavešten od strane Interpola Atina da su nadležni organi Grčke doneli odluku da se dozvoli izručenje Jovana Cvetića Srbiji.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova je zvanično obavešteno od strane Interpola Atina da su nadležni organi Republike Grčke doneli odluku da se dozvoli izručenje Republici Srbiji Jovana Cvetića, čime su izašli u susret zahtevu Srbije. Podsećam da je on uhapšen u Grčkoj pre dve godine na osnovu zahteva Hrvatske, koja je tražila njegovo izručenje - rekao je Dačić.

Podsrtimo, Grčka policija je uhapsila Cvetića koji živi u Inđiji, a poreklom je iz Hrvatske. Poternica za njim raspisana je zbog navodnih ratnih zločina počinjenih 19991. godine.

On je uhapšen na granici Gečke sa Makedonijom kada je išao na letovanje sa suprugom i ćerkom. Hrvatska ga je optužila za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva između avgusta i decembra 1991. godine u mestima Voćin i Hum na području Zapadne Slavonije.

Hrvatska Cvetića tereti da je ubijao civile i minirao kuće i crkve u Voćinu i Humu, te je optužen za zločin protiv čovečnosti i međunarodnog prava počinjenjem ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. U spomenutom je periodu najstrašniji masakr koji se u Voćinu dogodio 13. decembra 1991. godine, navodili su ranije hrvatski mediji.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moki

    12. avgust 2024 | 16:13

    Docekati ga kao heroja, sa cvecem i ordenom.. To je borac za srpstvo.. A hecaticima poslati slike sa ceremonije..Ne izrucivati nikad i nikog.. Dali ste im mrtvof siptara-kriminalca a oni napravise heroja od njega.. Jadni li su roditelji od ovog naseg mucenika- policajca ako su gledali snimke..

  • Ajde

    12. avgust 2024 | 16:31

    Dačiću podnesi ostavku spasi ovaj narod dosta je tvoga pametovanja sramota si za Srbiju

  • нибрС

    12. avgust 2024 | 20:39

    Јел' неко ухапшен у Бујановцу ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA