Bulajić: Danas potpuno redovan železnički saobraćaj

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Bulajić: Danas potpuno redovan železnički saobraćaj

Vršilac dužnosti direktora Srbijavoza Ivan Bulajić izjavio je da je jutros od 6.45 železnički saobraćaj u potpunosti normalizovan, nakon što su sinoć učesnici protesta protiv najave iskopavanja litijuma i kompanije Rio Tinto bili blokirali železničke stanice "Prokop" i "Novi Beograd".

"Prvi vozovi su krenuli da pristižu. U toku dana očekujemo da više od 10.000 putnika bude otpremljeno ili primljeno na stanici u Prokopu i da dalje saobraćaj teče normalno", rekao je Bulajić za Tanjug.

Istakao je da će danas u potpunosti biti redovan železnički saobraćaj.

On je dodao da je sinoć situacija bila dosta teška i da je veliki broj vozova otkazan ili skraćen na svojoj ruti zbog blokada pruge.

"Na liniji Beograd-Novi Sad imamo preko 30 polazaka u jednom i 30 polazaka u drugom pravcu, što će sasvim izvesno biti dovoljni kapacitet da ako je i neko ostao, može da se vrati svojoj kući", rekao je Bulajić.

Istakao je da su zaposleni u Srbijavozu u proteklih 12 sati u potpunom stanju pripravnosti i da su spremni na sve događaje koje ih mogu očekivati.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je prethodno da je intervencijom policije jutros u 5.30 minuta, uz striktno poštovanje policijskih ovlašćenja, omogućeno nesmetano odvijanje železničkog saobraćaja.

Učesnici protesta protiv najave iskopavanja litijuma i kompanije Rio Tinto sinoć su bili blokirali železničke stanice "Prokop" i "Novi Beograd".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Deo učesnika blokirao prugu i put zaustavljeni vozači izašli besni: Završen protest protiv rudarenja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA