Vučić sa mladim sportistima, učesnicima kampa "Srbija te zove"

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 22

Kamp "Srbija te zove" već pet godina okuplja decu sa Kosova i Metohije, iz regiona i dijaspore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je mlade sportiste iz Srbije i još 20 zemalja, učesnike kampa "Srbija te zove ".

U Palati Srbija prisutno je više od 300 dece, ogrnute zastavom Srbije, koja će predsedniku uručiti uramljenu mapu sveta na kojoj su obeležene zemlje iz kojih dolaze, dok će od predsednika dobiti tablete.

Kamp "Srbija te zove" već pet godina okuplja decu sa Kosova i Metohije, iz regiona i dijaspore, i u njemu pored sportskih aktivnosti, imaju priliku da nauče srpski jezik, ali i da se bolje upoznaju sa istorijom i lepotama Beograda.

U njemu učestvuju deca sa Kosova i Metohije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srpske, Severne Makedonije, Italije, Francuske, Nemačke, Austrije, Kanade, Amerike, Australije, Mađarske, Slovenije, Ukrajine, Belgije, Luksemburga i Grčke.

Nakon posete predsednik se oglasio na svom instagram profilu i istakao da je pred sobom video ne samo mlade sportiste, već i buduće lidere, ambasadore naše kulture i članove jedne velike porodice koja je povezana ne samo rodom, već pre svega ogromnom ljubavlju prema Srbiji.

"Srbija nije samo mesto na mapi, ona je osećaj ljubavi i pripadnosti. Ona je u našem, ali i u vašem srcu, u svakom vašem koraku i svakoj vašoj pobedi i u svakom prijateljstvu koje ste ovde stekli. Želim da vam kažem da sam veoma ponosan na sve vas. Hvala vam što toliko volite svoju Srbiju, srpsku trobojku. Beograd i Srbija su vaša kuća, a mi znamo da ćete vašim umom i srcem uvek biti u Srbiji, uz Srbiju i za Srbiju", dodao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučić: "U Srbiji se vlast neće menjati nasiljem na ulicama"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    10. avgust 2024 | 09:27

    Srbija je ponosna na mlade naraštaja,živela Srbija!

  • Saška

    10. avgust 2024 | 09:27

    Kamp koji spaja našu decu, širi ljubav i stvara nova prijateljstva.

  • Mateja

    10. avgust 2024 | 09:31

    Bravo predsedniče, deca su naša budućnost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA