Ministarstvo pravde pozvalo građane da čuvaju javni red i mir

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Prethodno je i Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo sve učesnike protesta, zakazanog za danas u Beogradu, da se ponašaju u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije

Ministarstvo pravde apelovalo je na građane koji se javno okupljaju da čuvaju javni red i mir, poštujući Ustav i zakone Srbije.

U saopštenju Ministarstva se podseća na neophodnost poštovanja Ustava, koji garantuje pravo na mirno okupljanje građana, pod uslovom da se ne ugrožavaju prava drugih ljudu ili bezbednost države.

"Svako nepoštovanje Ustava i zakona biće procesuirano u skladu sa zakonom. Nadležni organi Srbije će sačuvati mir i osigurati bezbednost svih naših građana", zaključuje se u saopštenju.

Prethodno je i Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo sve učesnike protesta, zakazanog za danas u Beogradu, da se ponašaju u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije, naročito sa Zakonom o javnom okupljanju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Uhapšene četiri osobe u Subotici koje su planirale napad na policiju i nerede na protestu u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žozon

    10. avgust 2024 | 09:01

    Treba primeniti demokratske metode kao u Engleskoj.

  • Joca

    10. avgust 2024 | 10:17

    Samo neka se svi pridržavaju ustava i rešena stvar!

  • Аћим

    10. avgust 2024 | 10:21

    Ako je suditi po najavama, po društvenim mrežama, oni ,protestanti, smatraju da mogu da ruše vlast kako bi oni zauzeli te pozicije bez izbora, što nema veze sa ekologijom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA