Najača osuda Francuske do sada protivpravnih i eskalatornih poteza Prištine

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Ovim postupcima ugrožavaju se napori da se odnosi sa Srbijom normalizuju pre ostvarivanja evropske perspektive dve zemlje

Francuska najoštrije osuđuje delovanje sve više jednostranih akcija kosovskih vlasti na severu zemlje koje utiču na svakodnevni život srpske zajednice.

Ovim postupcima ugrožavaju se napori da se odnosi sa Srbijom normalizuju pre ostvarivanja evropske perspektive dve zemlje.

Francuska poziva kosovske vlasti da se uzdrže od svake nove jednostrane akcije, koja bi dodatno doprinela eskalaciji tenzija.

Ona ohrabruje dve strane da se vrate za pregovarački sto, pod okriljem Evropske unije, kako bi napredovali u primeni sporazuma Brisel-Ohrid.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    9. avgust 2024 | 14:30

    Au ala su im rekli.... Sad ce dan nam svane... iz EU su nam direktno i jasno rekli sta smatraju pod normalizacijom odnosa, da Srbija prizna nezavisno Kosovo i Metohiju, sve ostalo su prazne price...

  • moka

    9. avgust 2024 | 14:01

    Toliko snazno su ih osudili da ne moze dalje …Ha ha ha

  • Аћим

    10. avgust 2024 | 10:28

    Srbija nije napravila ni jedan potez kojim ugrožava trenutni status Kosova i Metohije, niti može uticati na već učinjena priznanja od strane drugih zemalja. Sve probleme pravi Kurti već niz godina i niko ga ne upozorava. Meni liči da on provocira reakciju Srba kako bi imao opravdanje da ih orotjera sa Kosova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA