Ministar Dačić pozvao učesnike protesta na poštovanje Ustava i zakona RS

 
E. H.
E. H.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Neće se dozvoliti nasilje na ulicama Beograda, kao i napadi na državne institucije, strana diplomatsko-konzularna predstavništva i pripadnike MUP-a. Još jednom pozivamo sve učesnike protesta na poštovanje zakona, javnog reda i mira

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je sve učesnike protesta, zakazanog za 10. avgust 2024. godine u Beogradu, da se ponašaju u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije, naročito u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve učesnike protesta, zakazanog za 10. avgust 2024. godine u Beogradu, da se ponašaju u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije, naročito sa Zakonom o javnom okupljanju. Mirno okupljanje je, u skladu sa zakonom, slobodno, ali nije dozvoljeno nasilje, ugrožavanje bezbednosti ljudi i imovine i bezbednosti Republike Srbije. Ministarstvo unutrašnjih poslova zaduženo je za bezbednost svih građana i očuvanje javnog reda i mira, i svako ko prekrši zakon biće sankcionisan i procesuiran.

Neće se dozvoliti nasilje na ulicama Beograda, kao i napadi na državne institucije, strana diplomatsko-konzularna predstavništva i pripadnike MUP-a. Još jednom pozivamo sve učesnike protesta na poštovanje zakona, javnog reda i mira.

U skladu sa članom 52. Zakona o policiji Republike Srbije, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova snimaće i fotografisati učesnike ovog javnog okupljanja i okupljanja u pokretu“, izjavio je ministar Dačić.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki

    9. avgust 2024 | 13:44

    Ali,on poziva na poštovanje ustava i zakona,eeeej ...

  • ks

    9. avgust 2024 | 13:46

    Jesu poštovali Nikolic Seselj Vučić Draskovic i da ne nabrajam vratite snimke iz tog doba.

  • mira

    9. avgust 2024 | 17:06

    Ono kada ti ivica priča o zakonu i ustavu nema gore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA