Arsenijević: Tzv. kosovska policija nas je držala vezana u stanici više od sat vremena

 
T. U.
T. U.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Bili smo zbunjeni što su policajci nas okarakterisali kao ekstreme umesto ljude koji skrnave naše nacionalno obeležje i spomenik braći Milić

Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević izjavio je nakon puštanja iz pritvora, da su njega i funkcionera te stranke Stefana Veljkovića pripadnici takozvane kosovske policije, držali vezane u stanici više od sat vremena, a da su optuženi za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti.

Oni su privedeni u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice nakon što su se pobunili jer su radnici prekrečili srpske zastave oslikane na zidu nedaleko od mosta na Ibru, koji razdvaja južni i severni deo Kosovske Mitrovice i tom prilikom takozvana kosovska policija je bila nasilna.

"Mi smo prijavili policiji da nam se skrnavi nacionalno obeležje. Bili smo zbunjeni što su policajci nas okarakterisali kao ekstreme umesto ljude koji skrnave naše nacionalno obeležje i spomenik braći Milić. Mi pozivamo na mir i toleranciju i da čuvamo ono što je naše. Ova slika naših ljudi i naših građana danas će nas ohrabriti da delujemo još jače i bolje i da smo na pravom putu", rekao je Arsenijević medijima.

Kako je rekao taj "politički marifetluk" su izveli pojedini policajci.

"Mi ne znamo ko je poslao radnike da prekreči obeležja i ko su njihovi privatni čuvari. Na snimcima koje ću objaviti vide se i lica koja su bila u njihovoj pratnji, obučeni u crno sa bradama i oni su prvi ušli u verbalnu raspravu i napad na nas", rekao je Arsenijević.

Glavni most na Ibru deli Kosovsku Mitrovicu na južni deo grada, gde žive Albanci, i severni deo u kome živi 95 odsto Srba.

Albanci su više puta preko tog mosta pokušavali da upadnu u severni deo grada gde žive Srbi, zbog čega je dolazilo do sukoba, a most neprekidno čuvaju italijanski karabinjeri iz sastava KFOR-a.

Vlasti u Prištini najavljuju njegovo otvaranje, čemu se oštro protive EU, OEBS, EULEKS, KFOR, SAD navodeći da ta tema mora da bude deo dijaloga Beograda i prištine uz posredstvo EU.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Protest ispred Policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici zbog hapšenja dvoje aktivista

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA