Pokušaj novog Majdana! Vulin: Protesti protiv litijuma nemaju veze sa ekologijom

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Dodao je da se iza protesta o iskopavanju litijuma krije politika, jer, kako je rekao, da se ne govori o Jadaritu, našao bi se neki drugi razlog i povod

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je da protesti koji se u Srbiji održavaju protiv litijuma nemaju nikakve veze sa rudarenjem i ekologijom, već da je reč o čistoj politici i da predstavljaju "pokušaj novog Majdana".

"Ovo je klasičan scenario obojnih revolucija. Ovo smo gledali ne jednom, gledali smo i pre 5. oktobra. Ovo smo gledali u Ukrajini. Ovo je pokušaj novog Majdana i možete biti 100 odsto sigurni u to", rekao je Vulin, na pitanje da prokomentariše proteste koji se u Srbiji održavaju protiv eksploatacije litijuma.

On je naveo da će u subotu biti održan protest protiv litijuma i da će biti postavljeni šatori, blokade, te da će ljudi biti onemogućeni da se normalno kreću po ulicama.

"Opet ćemo imati precrtane slike iz Ukrajine, ne zato što je to Ukrajina ili nije, nego zato što oni koji im to određuju, a mislim na zapadne službe, oni uvek preslikavaju scenarije koji su dobitni. Tako smo dobili Ukrajinu, tako smo dobili 5. oktobar, pa da probamo ponovo", rekao je Vulin za Tanjug.

Dodao je da se iza protesta o iskopavanju litijuma krije politika, jer, kako je rekao, da se ne govori o Jadaritu, našao bi se neki drugi razlog i povod.

"Kada vi pravite protest protiv iskopavanja Jadarita u Novom Sadu, pa to je kao da pravite protest da se obruši most na nekoj deonici autoputa kod Vranja. Kakve to veze ima sa Novim Sadom? Ali upravo o tome govorim. Ovo je politika i pokušaj naše opozicije da ostane u u političkoj borbi. Da nešto radi, da se nešto dešava", rekao je Vulin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučić: "Odluka o litijumu neće biti doneta bez naroda"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA