Oglasila se Kancelarija za KiM nakon hapšenja Srba: Izrevoltiran narod se skuplja ispred stanice u Mitrovici

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Isticanje simbola jednog naroda civilizacijska je i demokratska tekovina koja je dozvoljena svuda u svetu, samo nije u fašističkom provizorijumu koji stvara Aljbin Kurti naočigled međunarodne zajednice, pojašnjava Petković

Narod se skuplja ispred Policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici da izrazi nezadovoljstvo i revolt zbog hapšenja dvoje aktivista koji su danas brutalno privedeni na Trgu braće Milić samo zato što su se suprotstavili krečenju srpske trobojke što je naredio Kurti.

Kako je direktor kancelarije za KiM istakao, Aljbin Kurti danas je prvo naredio da se prefarba srpska trobojka na mestu posvećenom stradanju braće Milić u Kosovskoj Mitrovici, gde su Srbi juče mirno protestovali zbog namere Kurtija da otvori most na Ibru, a onda je njegova policija brutalno uhapsila dvojicu Srba koji su se suprotstavili skrnavljenju srpskih simbola.

"Reč je o političkim aktivistima Aleksandru Arsenijeviću i Stefanu Veljkoviću, koji su na Trgu braće Milića privedeni uz primenu sile samo zato što su se zadesili na mestu na kom su Kurtijevi poslušnici želeli da uklone srpsku trobojku", rekao je Petković.

On navodi da njihovo brutalno privođenje dokazuje da su Srbi u pravu kada su više nego zabrinuti za svoju bezbednost i egzistenciju na Kosovu i Metohiji, posebno u svetlu namere otvaranja mosta na Ibru što se danas i pokazalo brutalnim privođenjem i odmazdom, upravo u blizini mosta.

"Kurti nastavlja sa hapšenjem Srba dok i poslednjeg ne uhapsi, stvarajući svakodnevno nemoguće uslove za život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji ne bi li ih svakovrsnim pritiscima naterao da napuste prostor KiM. To je deo njegove političke agende stvaranja etnički čistog Kosova i Metohije u kom nema mesta za srpski narod, već samo za njegove velikoalbanske ideje", kaže direktor kancelarije za KiM.

Isticanje simbola jednog naroda civilizacijska je i demokratska tekovina koja je dozvoljena svuda u svetu, samo nije u fašističkom provizorijumu koji stvara Aljbin Kurti naočigled međunarodne zajednice, pojašnjava Petković.

"Uništavanjem simbola srpskog naroda, čije je isticanje i upotreba dozvoljena čak i prema propisima same Prištine, Kurti pokazuje da je do srži ogrezao u mržnji prema Srbima i da to nikakvim lažima ne može da sakrije", navodi se u saopštenju.

On je na kraju zaključio da se samo još predstavnici međunarodne zajednice prave da to ne vide i ne čuju i okreću glavu od stradanja Srba krijući se iza mlakih i zakasnelih saopštenja, umesto da na terenu sprovode zadatke koji su im delegirani a to je zaštita Srba koji su svakodnevno ugroženi.

(Telegraf.rs)

Video: Protest ispred Policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici zbog hapšenja dvoje aktivista

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kurti

    8. avgust 2024 | 14:17

    Hapsi,prebija,proteruje dinar,a vi samo pišete "jaka" saopštenja.

  • PECA

    8. avgust 2024 | 16:22

    Baš sam se zabrinuo što ih još nema , kad oni se oglasiše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA