Danas konstitutivna sednica Skupštine Novog Sada

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Očekuje se da će koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke imenovati funkcionere Skupštine

Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine grada Novog Sada održaće se danas, 7. avgusta.

Na dnevnom redu su potvrđivanje mandata odbornika i izbor predsednika Skupštine i njegovog zamenika, izbor sekretara Skupštine i njegovog zamenika, kao i imenovanje Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja, piše novosadski Portal 021.

Sednicu je poslednjeg dana roka za zakazivanje sazvala dosadašnja predsednica Skupštine grada Jelena Marković Radomirović, a na dnevnom redu zvanično nema izbora gradonačelnika i Gradskog veća.

Ukoliko tako i ostane, prema zakonu, rok za njihov izbor je 30 dana.

Očekuje se da će koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke imenovati funkcionere Skupštine, jer sa 46 odbornika imaju dovoljnu većinu.

U Skupštini grada će sedeti 45 odbornika koji su izabrani na koalicionoj listi SNS-a, a njima će podršku dati i jedan odbornik SVM-a.

Opoziciju će činiti 21 odbornik izabran na listi koalicije "Udruženi za slobodan Novi Sad", osam odbornika Pokreta "Kreni-promeni" i tri odbornika liste "Heroji - Miša Bačulov".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Milan Đurić je novi gradonačelnik Novog Sada

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA