Vučić: Sa Karnerom o brojnim temama i geopolitičkim tenzijama i vojnim sukobima

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 39

Dodao je i da je tema razgovora bilo i dalje unapređenje bilateralnih odnosa i zajednički projekti koji će doprineti većoj stabilnosti u regionu

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa austrijskim ministrom unutrašnjih poslova Gerhardom Karnerom imao odličan razgovor, kao i da su razgovarali o pitanjima regionalne bezbednosti, posebno imajući u vidu da se Evropa poslednjih godina suočava sa značajnim bezbednosnim izazovima koji su pogoršani obrascima migracija izazvanim ratom i sukobima u okruženju.

On je na instagram profilu "buducnostsrbijeav" napisao da se zahvalio Austriji na partnerskoj podršci u sprovođenju mera zaštite granice i ponovio posvećenost Srbije jačanju saradnje u ovoj oblasti.

"Naglasio sam da su tekuće geopolitičke tenzije i vojni sukobi generalno doveli do povećane neizvesnosti i potencijalnih rizika od terorizma i radikalizacije, kao i da ovakva dinamika događaja dodatno usložnjava bezbednosne okvire i zahteva koordinisan pristup kako bi se rešili neposredni bezbednosni problemi", rekao je Vučić.

Dodao je i da je tema razgovora bilo i dalje unapređenje bilateralnih odnosa i zajednički projekti koji će doprineti većoj stabilnosti u regionu, ali i da je izrazio zadovoljstvo zbog dobrih odnosa sa Austrijom i zahvalio na podršci koju ta zemlja pruža Srbiji na njenom evropskom putu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    6. avgust 2024 | 11:35

    Vučić zna kako da reši bezbednosne probleme.

  • Borko

    6. avgust 2024 | 11:29

    Izuzetno je važno što Vučić razgovara sa Karnerom o ključnim temama i geopolitičkim tenzijama. Ovaj dijalog doprinosi stabilnosti u regionu i unapređuje bilateralne odnose.

  • Bojan

    6. avgust 2024 | 11:35

    Bitno je imati podršku susednih zemalja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA