SPC o licu koje je odavalo počasti hrvatskim snagama u "Oluji": Raščinjeni klirik ne predstavlja crkvu

 
T. U.
T. U.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Srpska pravoslavna crkva saopštila je da obaveštava javnost da je lice koje je učestvovalo u odavanju počasti hrvatskim policijskim i vojnim snagama, raščinjeni đakon Ilija Ćalina.

"Obaveštavamo javnost da je lice koje je učestvovalo u odavanju počasti hrvatskim policijskim i vojnim snagama, koje su u zločinačkoj „Oluji” ubile 2.000 i proterale više od 250.000 hiljada Srba, bivši i od strane nadležnih crkvenih vlasti zbog dokazane krivice raščinjeni đakon Ilija Ćalina", kaže se u saopštenju SPC.

Kako se ističe u saopštenju, "pošto imenovani nije član klira, odnosno nije svešteno lice, niti je u kontaktu sa nekom parohijom ili drugom crkvenom ustanovom, to se bilo kakva njegova delatnost ili postupak ne može ni po kojem osnovu dovoditi u vezu sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom".

Kako je danas pisala Slobodna Dalmacija, nakon službenog dela i postavljanja venaca, na središnjem kninskom trgu počast hrvatskim policijskim i vojnim snagama iskazao je i jedan pravoslavni đakon.

Ilija Ćalina je portalu rekao da nema blagoslov SPC, da dolazi u svoje ime, ali da jeste deo Srpske pravoslavne crkve i da je "prvi koji je ovde ispred Srpske pravoslavne crkve".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: U Loznici 30.000 ljudi na obeležavanju Dana secanja na stradale u Oluji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Nebojša

    6. avgust 2024 | 00:00

    Naravno da jeste ispred PORFIRIJA i ne znam sto se prave mutavi. Da je istina sto baljrzga Porfirije kiji zlicunacku akciju OKUJA naziva vojno policijskom bez PRAVE OSUDE, kime je najveca cast i sreca u zivotu da je video PAPU ali ne i patrijarha Pavla, jasno govori ko vodi SPC i da Porfiriju ne smeta ni Culibrk ni litijum ama nista protiv Srba njemu ne smta pa ni svakodnevna hapsenja Srba.... Sikter

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA