Vulin: "Neću prestati da tražim pravdu za srpske žrtve iz Drugog svetskog rata i rata u BiH i Hrvatskoj"

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Vulin se oglasio nakon što je sprečen da poseti BiH, tom prilikom je obećao da će nastaviti da traži pravdu za srpske žrtve

Potpredsedniku Vlade Srbije i bivšem šefu BIA, Aleksandru Vulinu zabranjen je danas dolazak helikopterom u BiH, gde je trebao se pojavi u Prebilovcima kod Čapljine, gde se obeležava 83. godišnjica od zločina nad srpskim stanovništvom u Drugom svetskom ratu.

On se tim povodom i oglasio i istakao da neće prestati da traži pravdu za srpske žrtve.

- Kako se to remeti mir u BiH ako dolazim da se poklonim poklanim prebilovačkim mučenicima? Prebilovačka jama Golubnjača je zbog takvih kao Konaković i Forto bila zalivena betonom da se ne bi govorilo o srpskim mučenicima i hrvatskim ubicama. Vidim da Konakovića boli što mu nisam dopustio da se iživljava na dve srpske devojčice i da ih ostavi bez škole i posla jer mu se ne sviđa šta misle o lažnom genocidu u Srebrenici. A pošto i ja i Konaković govorimo srpskim jezikom znam da me razume kada mu kažem - neću prestati da podsećam i tražim pravdu za srpske žrtve i u Drugom svetskom ratu i u građanskom ratu u BiH i Hrvatskoj, i neću prestati da štitim i čuvam svakog Srbina kome bi Konaković da uništi život - poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin Elmedinu Konakoviću koji je rekao da je Vulin "dokazani remetilački faktor na ovim prostorima" i da zbog toga nije našao za shodno da potpiše dozvolu za prelet.

(Telegraf.rs)

Video: Vulin glasao na svom biračkom mestu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA