Dačić: "Oluja" podsetnik na najveći egzodus Srba u Evropi posle Drugog svetskog rata

 
M. L.
M. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 7

Tom prilikom je poručio da je "Oluja" pogrom, zločinačka akcija i tragičan podsetnik na najveći egzodus Srba u Evropi posle Drugog svetskog rata

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja" u Loznici i tom prilikom je poručio da je "Oluja" pogrom, zločinačka akcija i tragičan podsetnik na najveći egzodus Srba u Evropi posle Drugog svetskog rata, koji obeleževamo sa pijetetom i sećanjem na nevino postradale žrtve ovog zločina.

"Danas, u Loznici, parastosom koji je služio patrijarh Porfirije, otpočelo je obeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji 'Oluja', u prisustvu državnog vrha Srbije i Republike Srpske. Stojimo zajedno u bolu u tuzi, sećajući se kolona u kojima je 250.000 prognanih Srba bežalo od smrtne presude, a da ni za šta nisu bili krivi. Da se ne zaboravi", napisao je Dačić na svom Instagram nalogu.

Srbija i Republika Srpska zajedno obeležavaju Dan sećanja na stradale u "Oluji" od 2015. godine, a prošle godine je obeležen u Prijedoru.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dačić sa zamenikom ministra unutrašnjih poslova Turske o unapređenju saradnje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    3. avgust 2024 | 23:55

    A što se nisu vratili posle rata? Bili su državljani Hrvatske. Zašto Srbija nije zaratila sa Hrvatima zbog toga. Kako su se Šiptari vratili na Kosovo!!! Niko ne priča o "egzodusu" naše vojske koja je pobegla pred tu oluju i ostavila narod na milost i nemilost neprijatelju..!!!!!!!

  • 🎶

    3. avgust 2024 | 21:03

    Oluja je podsetnik kako ste branili srbe!

  • Pitanje

    3. avgust 2024 | 21:05

    Sta Dacic kaze na jezivu pricu Iline Andjel, o njenim kcerima, koje su bile na bahanalijama gole na stolovima a po njima hrana. Znamo da je to pravosudje tada organizovali, ali gde su cerke sada i zasto se ne pomogne majci. Svi smo zgrozeni slusali u nastavcima pricu majke u Glasu javnosti i Fajteru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA