Oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju nakon hapšenja četvorice Srba kod Gnjilana

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Prema rečima očevidaca i njihovih porodica, ROSU policija je prilikom hapšenja kod sebe imala spiskove Srba

Kancelarija za Kosovo i Metohiju oglasila se nakon hapšenja četvorice Srba kod Gnjilana  zbog navodnih ratnih zločina. Kako navode, hapšenje se odigralo po direktnom nalogu Aljbina Kurtija.

"Po direktnom nalogu Aljbina Kurtija, jutros je u Kosovskom Pomoravlju, u selu Pasjane uhapšeno četvoro Srba i to - Dragan Cvetković, Dragan Ničić, Miloš Šošić i Slobodan Jevtić, pod lažnim optužbama za navodne ratne zločine iako je reč o ljudima koji godinama mirno, bez ikakvih problema žive na svom kućnom pragu", kazali su.

Prema rečima očevidaca i njihovih porodica, ROSU policija je prilikom hapšenja kod sebe imala spiskove Srba, a nije pokazala nikakve naloge za pretres što jasno govori da su privedeni arbitrarno, po političkom ključu na osnovu tajnih spiskova, navode u saopštenju.

"Jutrošnjim upadima kuće srpskih domaćina, albanski policajci vršili su premetačinu, razbijali vrata, udarali i maltretirali starije ljude u prisustvu njihove dece i unučadi. Za sve uhapšene odmah je obezbeđena besplatna pravna pomoć", dodaju.

Slobodan Jevtić bio je oslobođen služenja vojnog roka zbog slabog vida, a prilikom njegovog hapšenja maljem su razbijena ulazna vrata. Dragan Cvetković je 90 odsto invalid kog su svojevremeno ranili Albanci i otac je lokalnog sveštenika, Dragan Ničić nastavnik je u penziji, a Miloš Šošić, prvi pripadnik KPS u Kosovskom Pomoravlju, što znači da je još pre 20 godina morao da prođe sve bezbednosne provere.

"Dežurni srbomrzac Kurti nastavlja da sprovodi teror nad srpskim narodom i severno i južno od Ibra i to je jedino što zna da čini. Jasno je da novim hapšenjima u Pasjanu antisrpski režim iz Prištine želi da dovede do eskalacije situacije na terenu i da život Srba na Kosovu i Metohiji učini nepodnošljivim, a ponovo se na udaru našlo i Kosovsko Pomoravlje, sredina u kojoj živi najveći broj Srba", navode iz Kancelarije za KiM.

Kako kažu, očigledno je da prištinski režim neosnovanim hapšenjima i napadima na sve srpsko ulazi u predizbornu kampanju, jer ništa osim patološke srbomržnje nema da ponudi, osim pritisaka i progona u svim srpskim sredinama sa jednim jedinim ciljem koji podrazumeva iseljavanje Srba sa Kosova i Metohije.

"Postavlja se pitanje kako međunarodnom faktoru i misijama nije jasno da na prostoru KiM ne postoji nikakva vladavina prava, da se Srbi hapse prema Kurtijevim tajnim spiskovima, prema kojima je kriv svako ko je Srbin i da se shodno tome vrše montirani procesi pod lažnim optužbama s ciljem konačnog etničkog čišćenja Srba!", zaključuju iz Kancelarije za KiM.

(Telegraf.rs)

Video: Petković: "Upad kosovske policije u PŠ na KiM pokušaj izazivanja nemira i haosa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bananadrzavo

    3. avgust 2024 | 19:19

    Jeste osudili. Sta vam rade ova zapadna banda to je strasno.

  • Dara

    3. avgust 2024 | 16:38

    Jesu se oglasili presidentu sta on kaze na sve to, jel Kosovo i dalje Srbija ili je to samo na zalost ostalo u prici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA