Vučić spreman da pomogne opoziciji: Zamoliću Vučevića da SNS glasa za referendum o mom opozivu

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 17

Poručio je opozicionim medijima da, kako je rekao, ne obmanjuju dobre ljude koji im veruju da će im projektom Jadar život biti ugrožen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je spreman da pomogne opoziciji da obezbedi dvotrećinsku većinu u Skupštini, tako što će poslanici Srpske napredne stranke glasati za tu inicijativu, jer, kako je rekao, trenutno se u Srbiji ne vodi rasprava o Rio Tintu, već o njemu.

Odgovarajući na konstaticiju novinara u Vili Mir da 70 poslanika opozicije ne mogu pokrenuti proceduru za njegov opoziv, Vučić je rekao da je svestan toga, te da će zato, ukoliko opozicija sakupi 70 glasova, zamoliti predsednika SNS Miloša Vučevića da poslanici SNS glasaju za referendum o njegovom opozivu, da bi obezbedili dvotrećinsku većinu.

"A ja sam spreman da pomognem ljudima u opoziciji koji to žele. Da dođu do te dve trećine, zamoliću svog prijatelja Miloša Vučevića da poslanici Srpske napredne stranke prihvate taj zahtev i da se ide u proceduru opoziva predsednika Republike koja mora da prođe referendumsku proceduru sa odgovorom da ili ne. Ili za ili protiv, kako će već da bude referendumsko pitanje postavljeno. Sve što sam vam rekao je baš u skladu sa Ustavom Republike Srbije", rekao je Vučić.

Dodao je da su spremni da pomognu opoziciji na svaki način, da je čak naveo i rokove.

"To je vrlo jednostavno i to je sasvim u redu. Tako da, nemojte da se pravimo naivni. Niste ni vi zainteresovani, niti vlasnik vaše i drugih medijskih kuća u regionu i u Srbiji. Ni za kakav litijum. Voleo bi litijum najviše na svetu, u nebesa bi ga kovao, samo da nije Vučić u pitanju. Pošto je Vučić u pitanju, onda nemojte da obmanjujete javnost", poručio je Vučić.

Kako je rekao, on lično je tema cele priče.

"Nije Rio Tinto marš Srbije, već Vučiću marš iz Srbije, a ja neću da idem iz Srbije. I sa svom svojom decom hoću da živim ovde u Srbiji. I nikada me nećete oterati iz Srbije. Jer volim Srbiju najviše na svetu i nikada me nećete naterati da je manje volim zbog svega što o meni govorite. I o meni govorite svakog dana. Dakle, pošto znate da nije tema nikakav jadarit i bilo što drugo, znate da je tema Vučić, pa super, to uradite", rekao je Vučić.

Poručio je opozicionim medijima da, kako je rekao, ne obmanjuju dobre ljude koji im veruju da će im projektom Jadar život biti ugrožen.

"Nemojte obmanjivati dobre ljude koji vam veruju da će stvarno njima život da bude ugrožen i da će da bude otrovana Sava, Dunav i sve ostale gluposti i laži koje slušam već mesecima. Jer ne postoji nikakav tečni otpad, nikakva sumporna kiselina na 250 stepeni koja će da otruje sve ili bilo šta slično. Postoji čvrsti otpad, za koji čak nećemo ni deponiju da im damo da imaju. Tek toliko da i to znate jer mi i tu postavljamo uslove", naveo je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučić: "Zamoliću Vučevića da SNS glasa za referendum o mom opozivu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    1. avgust 2024 | 20:42

    Vučić je jasan, nema ugrožavanja života, verujmo činjenicama!

  • Mark

    1. avgust 2024 | 20:47

    Opozicioni mediji pokušavaju da nas skrenu sa puta napretka, podrška Vučiću!

  • Mirko

    1. avgust 2024 | 20:40

    Hvala Vučiću što nas obaveštava o pravim činjenicama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA