Radoslav Marjanović ponovo na čelu opštine Stari grad

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Marjanović je izabran sa 33 glasa, a opozicija je bojkotovala glasanje

Radoslav Marjanović, dosadašnji predsednik opštine Stari grad ponovo je danas izabran na tu funkciju. Marjanović je izabran sa 33 glasa, a opozicija je bojkotovala glasanje, rekao je za Tanjug predsednik Skupštine opštine Stari grad Marko Bastać.

Za njegovog zamenika izabran je Aleksandar Todorović, takođe sa 33 glasa.

Marjanović, je rođen 1989. godine u Beogradu, odrastao i živi na Starom gradu, a od avgusta 2020. godine na čelu je te beogradske opštine.

Diplomirao je ekonomiju na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA).

Član je SNS od 2010. godine, a u dva mandata, 2014. i 2018. godine biran je za odbornika Skupštine grada Beograda, a od 2016. je bio zamenik šefa odborničke grupe.

Za predsednika Skupštine opštine Stari grad, na sednici održanoj 9. jula, izabran je Marko Bastać, koji je bio jedini kandidat za tu funkciju.

Na izborima 2. juna, prema rezultatima Gradske izborne komisije (GIK), koalicija oko SNS osvojila je 21 mandat, Bastaćeva lista "Čuvari Starog grada" 10, "Biramo Stari grad" 23 odbornika, Narodna lista i Za zeleni Stari grad Dr Dejan Žujović, osvojile su po jedan mandat.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Premijerno izvedena nova "Pokondirena tikva" u Narodnom pozorištu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA