Bujanovac dobio novu vlast, predsednik Skupštine opštine Driton Redžepi

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ranije danas konstitutivnu sednicu su pre glasanja napustili odbornici buduće opozicije, odnosno tri albanske stranke sa 18 odbornika-PDP, PDD i DP

U Bujanovcu je danas i zvanično došlo do smene vlasti posle lokalnih izbora 2. juna, a odbornička većina je tajnim glasanjem za predsednika Skupštine opštine Bujanovac izabrala Dritona Redžepija iz Fronta za promene (FZP).

Za njegovog zamenika izabran je Stefan Stošić iz GG Dejan Stojanović Meče, dok će sekretar Skupštine biće Kastriot Jakupi iz Fronta, prenose Bujanovačke.

I Redžepi i Stošić dobili su po 23 glasa, a toliko odborničkih mandata ima nova većina koju osim FZP i GG, čine i koalicija oko SNS, Romi i Saša Arsić.

Oni su preuzeli vođenje sednice i očekuje se da usledi izbor ostalih organa SO Bujanovac.

"Ovim je konstitutivna sednica završena. Prvu redovnu sednicu zakazujem za 14.10 sati, a na dnevom redu će biti izbor predsednika opštine, zamenika predsednika opštine i članova Opštinskog veća", rekao je Redžepi.

Ranije danas konstitutivnu sednicu su pre glasanja napustili odbornici buduće opozicije, odnosno tri albanske stranke sa 18 odbornika-PDP, PDD i DP.

Očekuje se da u toku dana Bujanovac posle 22 godine dobije i predsednika opštine, a da to nisu Nagip Arifi ili Šaip Kamberi.

Kandidat za predsednika opštine je Arber Pajaziti iz Fronta a njegov zamenik biće, prema koalicionom sporazumu, iz redova SNS.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Žena pronašla zmiju u krevetu, mislila da je poskok. Odmah je okrenula jedan broj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA