Poslanici postavljali pitanja, Raguš čestitala srpskim strelcima medalju u Parizu

 
K. P.
K. P.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Raguš ih je obavestila da su premijer Miloš Vučević i ministar Goran Vesić pozitivni na korona virus

Poslanici su danas postavljali pitanja izvršnoj vlasti, kao i svakog utorka i četvrtka na početku sednice koja je u toku, a potpredsednica Skupštine Srbije Marina Raguš čestitala je srpskim strelcima zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Poslanici su ponovo pokrenuli pitanje eksploatacije litijuma i zaštite životne sredine, a Raguš ih je obavestila da su premijer Miloš Vučević i ministar Goran Vesić, kome su postavljali pitanja, pozitivni na korona virus.

Vučević, Vesić, kao i ostali ministri u Vladi Srbije su prošle sedmice bili u parlamentu kada je otvorena rasprava i o Deklaraciji koja je usvojena na Svesrpskom saboru.

Raguš je to pomenula pošto je poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta postavio pitanje za ministra Vesića.

Navodeći da je Vesić pozitivan na korona virus, Raguš je istakla da je premijer takođe pozitivan i podsetila da virus nije bezazlen, a da je javnost imala priliku od juče da vidi nesuvisle komentare na račun Vučevića.

"Imali smo prilike da vidimo nesuvisle komentare i izlive mržnje i govore mržnje. Nadam se da će svako od vas osuditi isto. Ne tražim ništa više od onoga što ne tražite vi tokom svakog dana za sebe", rekla je Raguš.

Šef poslaničke grupe Aleksandar Jovanović Ćuta postavio je danas poslaničko pitanje ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću koliko građana je bilo na ulicama gradova Srbije protestujući protiv iskopavanja litijuma i kako će policija reagovati ako bude blokade puteva, tvrdeći da narod neće odustati od protesta.

Jovanović je povodom navoda predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić da u školi u Gornjim Nedeljicama nema učenika tvrdio da u tu školu ide 230 učenika, a radi 45 nastavnika i da je škola samo kilometar udaljena od mesta gde treba da bude rudnik.

On je pitao i kakav je stav SPC po pitanju iskopavanju litijuma, a ministarku zaštite životne sredine Irenu Vujović gde je "nestala" Jošanička reka, a ministra građevine Gorana Vesića gde je "nestala" Rakitska.

Poslanik Demokratske stranke Nenad Mitrović pitao je zašto još nije raspisan konkurs za članove Saveta REM, navodeći da je rok za raspisivanje 4. avgust.

Mitrović je ministra zdravlja Zlatibora Lončara pitao zašto su klima uređaji, kako tvrdi, postavljeni samo na četvrtom spratu porodilišta u Narodnom frontu, kao i o finasijama u nekim bolnicama i domovima zdravlja.

On je pozvao Agenciju za bezbednost saobraćaja da se izmenom zakona ukinu privremene vozačke dozvole za mlađe od 21 godine uz obrazloženje da im je time onemogućeno da rade na nekim mestima, jer ne smeju da voze od 23 do 6 sati ujutro.

Poslanike opozicije je interesovalo i kada će se u Narodnoj skupštini naći Plan razvoja i Prostorni plan Republike Srbije, zašto se EPS zadužuje kod inostranih banaka, da li se vrši kontrola uvoznog mleka...

Poslanica Jedinstvene Srbije Marija Jevđić pitala je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kada se planira početak izgradnje prioritetnih deonica u Kraljevu koje su stradale tokom poplave i dodala da je ostalo još 10 mostova da se izgradi na važnim putnim pravcima.

Poslanik Pokreta socijalista Đorđe Komlenski postavio je pitanje Ministarstvu pravde da li su dobijali pritužbe na rad sudije Mirjane Ilić i da li ih je dostavljalo predsedniku Višeg suda u Beogradu na izjašnjenje, te ako jeste kakve je odgovore dobilo.

"Suština primedbi je da sudija već 20 meseci nezakonito i suprotno pozitivnim zakonskim propisima, zloupotrebom nepostojećeg instituta 'službena beleška' sprečava da krivično veće tog suda odluči o predlogu za suđenje u odsustvu u predmetu poznatom kao optužnica za Petrovačku cestu i Prijedorsku cestu", rekao je Komlenski.

Poslanik Nove Demokratske stranke Ljubinko Đurović imao je pitanje za ministra odbrane Bratislava Gašića vezano za vraćanje služenja obaveznog vojnog roka.

"Nužnost vraćanja vojnog roka je evidentan jer je vojska čuva i garant mira u Srbiji i mora biti faktor odvraćanja od sve većih bezbednosnih izazova", rekao je Đurović.

(Kraj) mrp/nel/dž

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Srpske lepotice poručile: "Nadamo se da će svi da pokidaju"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA