Kfor: Pažljivo pratimo sva relevantna bezbednosna dešavanja na Kosovu i Metohiji

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Navode posvećenost misije da doprine trajnoj bezbednosti

Misija Kfor saopštila je danas da pažljivo prati sva relevantna bezbednosna dešavanja na Kosovu i Metohiji, kao i da je nepokolebljiva posvećenost misije da doprinese trajnoj bezbednosti širom Pokrajine i regionalnoj stabilnosti.

To je Kfor odgovorio agenciji Tanjug na pitanje da li namerava da pojača snage u srpskim sredinama na severu KiM posle sve češćih zastrašivanja i pretnji kojima su Srbi izloženi, a što su tražili predstavnici Srba.

"Naša misija je dobro opremljena i dobro postavljena da nastavimo da efikasno sprovodimo naš mandat UN-a da obezbedimo bezbedno okruženje za sve ljude koji žive na Kosovu. Spremni smo da preduzmemo sve neophodne radnje da nastavimo sa sprovođenjem naše misije, delujući kao treći bezbednosni odgovor, u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom i misijom vladavine prava EU, koji su prvi i drugi bezbednosni odgovorni", naveo je Kfor u odgovoru.

Srbi na KiM su u poslednje vreme sve više izloženi napadima kosovskih Albanaca, a poslednji slučaj je ispisivanje grafita "UČK" i imena zločinca i teroriste Fatona Hajrizija koji je ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića, na kući porodice Đurković u selu Gojbulja kod Vučitrna.

Od početka 2024. godine, zaključno sa 28. julom desila su se 72 etnički motivisana incidenta na Kosovu i Metohiji prema Srbima, dok ih je od 2021. do ove godine bilo 457.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA