Srpska lista: Ispisivanje grafita na kući srpske porodice u cilju zastrašivanja našeg naroda

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Iz SL zahtevaju da Euleks i Kfor pojačaju prisustvo u srpskim sredinama i preventivno deluju, kako bi pružili sigurnost i slobodu Srbima na ovim prostorima

Ispisivanje grafita UČK i zločinca Fatona Hajrizija na kući porodice Đurkovič u selu Gojbulja u cilju zastrašivanja srpskog naroda u opštini Vučitrn najbolje oslikava stanje međuetničkih odnosa između Srba i Albanaca na KiM, poručila je danas Srpska lista (SL).

"Ispisivanje ovog grafita najbolje oslikava stanje međuetničkih odnosa između Srba i Albanaca koji su zatrovani antisrpskim narativom režima Aljbina Kurtija koji nastoji da sve političke neuspehe i poraze prikrije mržnjom i progonom Srba", navela je SL u saopštenju.

Iz SL zahtevaju da Euleks i Kfor pojačaju prisustvo u srpskim sredinama i preventivno deluju, kako bi pružili sigurnost i slobodu Srbima na ovim prostorima.

Kako se navodi, imajući u vidu informaciju da je Kfor povećao broj pripadnika, za očekivati je da će bar jedan deo njih biti raspoređen u srpskim sredinama gde su Srbi "izloženi ovakvim provokacijama" posebno jer je, kako se ističe, ministar policije privremenih prištinskih institucija usmerio pripadnike kosovske policije na sever "kako bi maltretirali srpski narod i bili njegove dadilje".

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je ranije danas da su na kući porodice Đurković, u selu Gojbulja kod Vučitrna noćas ispisani grafiti "UČK" i ime zločinca i teroriste Fatona Hajrizija koji je hladnokrvno ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića.

Prema navodima Kancelarije za KiM, jasno je da ovo nije izolovani slučaj, već sinhronizovana kampanja albanskih ekstremista da ovakvim otvorenim pretnjama, po svaku cenu proteraju Srbe sa njihovih ognjišta, a sve pod palicom Aljbina Kurtija koji je najveća pretnja miru na Balkanu, zbog svoje opsesije da iskoreni srpsko postojanje na KiM.

Iz Kancelarije su izrazili očekivanje da predstavnici međunarodnih organizacija bez odlaganja osude ovaj slučaj, kao i da preduzmu mere da se on najhitnije reši i da se slični incidenti više ne dešavaju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Iznad Kosovske Mitrovice osvanuo znak "UČK"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA