Vučević: Ne vidim razlog za smenu Đurđević Stamenkovski

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 19

On je naveo i da je Đurđević-Stamenkovski na jučerašnjoj sednici Vlade stavila svoj mandat na raspolaganje

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas ne vidi razlog za smenu ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski zbog njene izjave o potenciranju akušerskog nasilja i lošeg stanja u porodilištima, navodeći da je Đurđević-Stamenkovski na jučerašnjoj sednici Vlade stavila svoj mandat na raspolaganje.

Vučević je rekao da je, kada je reč o toj izjavi, Đurđević Stamenkovski možda nespretno postupila, ali da je sve bilo u najboljoj nameri.

"Mi smo juče na Vladi razgovarali i ona (Đurđević Stamenkovski) se javila i stavila svoj mandat na raspolaganje. Moj stav kao predsednika Vlade je da nema razloga za smenu ministarke Stamenkovski", rekao je Vučević nakon obilaska Centra za nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srbije, na pitanje kako komentariše izjavu ministarke da je akušersko nasilje deo kampanje protiv rađanja dece u Srbiji.

Premijer je rekao da ne vidi da je ona "napravila neki prekršaj".

"Možda je nešto ispalo nespretno, ali uradila je svakako u najboljoj nameri", istakao je Vučević.

Ocenio je da je stanje u bolnicama, kliničkim centrima i domovima zdravlja u Srbiji mnogo bolje nego u mnogim državama Evropske unije (EU) i svakako mnogo bolje nego što je bilo, ali da može da bude bolje.

"To bagatelisanje i davanje mogućnosti da i laici uče o struci i stručnim temama nas vodi često u put stranputice i zamagljivanje istine. Ne sviđa mi se kampanja koja je odjedanput pokrenuta, kao da je neko odjednom bukvalno stisnuo neko dugme, rasplamsala se priča kakva je ishrana u porodilištima", rekao je Vučević.

On je dodao da je interesantno da to pokrenuto baš kada se desio tehnički kvar sistema za klimatizaciju u porodilištu Narodni front, za koji ističe da je popravljen u roku od 48 sati.

Đurđević Stamenkovski je pre nekoliko dana izjavila za TV Prva da se poslednjih 20 godina u Srbiji vodi kampanja protiv rađanja dece i da je to deo globalne agende, zbog čega se potencira akušersko nasilje i loše stanje u porodilištima i loša hrana.

Ona je dan nakon te izjave na svom nalogu na Instagramu navela da je njena izjava izvučena iz konteksta.

"Reči koje sam iznela na ovu temu u potpunosti su istrgnute iz konteksta i sa namerom plasirane u javnost na potpuno pogrešan način", navela je Đurđević Stamenkovski.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    26. jul 2024 | 15:30

    Milica Đurđević se bori za bolje uslove u porodilištima, a mediji izvlače njene reči iz konteksta. Njena posvećenost porodicama je očigledna.

  • Mila

    26. jul 2024 | 13:30

    Kao i uvek svaku izjavu mediji okrenu u svoju korist kako bi imali argumente za napade

  • Mirko

    26. jul 2024 | 15:35

    Nema razloga za smenu ministarke koja je posvećena poboljšanju uslova u porodilištima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA