Ministar Đurić iz Rima: Srbija će ostati stub mira i stabilnosti u regionu

 
T. U.
T. U.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Šef srpske diplomatije naveo je da će Srbija do 2027. biti spremna da postane punopravna članica EU

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić poručio je u Rimu da će Srbija ostati stub mira i stabilnosti u regionu, ali da je, s druge strane, potrebna podrška međunarodne zajednice na najvišem nivou, kada je reč o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i primeni postignutih sporazuma u okviru Briselskog dijaloga.

Đurić, obraćajući se akademskoj zajednici, diplomatama, studentima i predstavnicima političkog života u Italiji, na panelu koji je organizovao italijanski Institut za međunarodne poslove, ukazao na osnovne unutrašnje i spoljnopolitičke prioritete nove Vlade Republike Srbije.

Njemu je čast, kao ministru spoljnih poslova, što je u Rimu, jer ove godine, kako je naveo, obeležavamo i 145 godina naših diplomatskih odnosa, što je izuzetno značajan jubilej.

Rim, Marko Đurić panel Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Prema Đurićevim rečima, dalje jačanje ekonomije postavljeno je visoko na agendi naše zemlje - izgradnja novih auto-puteva i železnica, infrastrukture, ulaganja u IT sektor, digitalizaciju najvažniji su pravci daljeg ekonomskog napretka zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Govoreći o spoljnopolitičkim ciljevima, šef srpske diplomatije naveo je da će Srbija do 2027. biti spremna da postane punopravna članica EU. Tom prilikom, zahvalio je Italiji na podršci našoj zemlji na evropskom putu.

Đurić je boravio u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Italiji tokom koje razgovarao sa italijanskim zvaničnicima uključujući i ministra inostranih poslova Antonija Tajanija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    25. jul 2024 | 08:24

    SRBIJA JE SVETLA TACKA EVROPE OKRUZENA NATO FASISTIMA KOJI SIRE RAT U EVROPI I SVETU !!!! SRBIJA ZELI MIR !!!!! SRBIJA NESIRI RUSOFOBIJU ,KINOFOBIJU I FASIZAM I ZATO JE NA UDARU ZAPADA!!!

  • Kico mi ovde ne pusimo

    25. jul 2024 | 08:05

    Srbija će ostati crna rupa evrope po inflaciju, nasilju, kriminalu, napuštanju mladih i obrazovanih itd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA