Vučić: Evropa nije zabrinuta zbog sankcija Rusiji, već zbog mog stava prema Evropi

 
A. G.
A. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 30

On je istakao da je važno da Srbija obavlja svoje reformske zadatke, kao i da je on na čelu nezavisne i suverene zemlje koja ima svoje interese na različitim stranama sveta, ali ne odustaje od evropskog puta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija ne odustaje od evropskog puta, ali da u Evropi ne brinu oko toga šta je Srbija uradila ili ne, već zbog njegovog stava i da li veruje u evropsku budućnost.

On je to rekao za TV Pink na pitanje da prokomentariše komentariše pisanje zapadnih medija da li dolazak nemačkog kancelara Olafa Šolca znači promenu položaja Srbije u smislu uvođenja sankcija Rusiji.

"U Evropi su zabrinuti ne zbog onoga što Srbija stvarno radi ili ne, a dosta je uradila na približavanju jedinstvenom evopskom tržištu i to ćemo odlukama vlade početkom avgusta potvrditi i bićemo prva zemlja koja je sve prihvatila u skladu sa vrlo teškim putem koji mora da se prođe.

Ne brine njih to, nije ni to što pišu da smo ruski agenti, njih brine moj odnos, oni nisu sigurni da li ja verujem u evropsku budućnost, jer misle da ako bih ja to gurao, brže bismo završili", rekao je Vučić.

On je istakao da je važno da Srbija obavlja svoje reformske zadatke, kao i da je on na čelu nezavisne i suverene zemlje koja ima svoje interese na različitim stranama sveta, ali ne odustaje od evropskog puta.

"Ako je moje viđenje situacije u Ukrajini drugačije ne znači da smo neprijatelji. U Londonu sam čuo, zgazićemo Ruse samo što nismo, ujedinućemo se, šta bi nam Čerčil rekao. Nisam hteo da im kažem i koliko su daleko od Čerčila. Ima nekih koji sebi daju za pravo da se nazivaju Čerčilovim naslednicima, a nemaju pojma šta se dešava na terenu, čak i kada ih pitam. Onda mi kažu šta ti Putin kaže ", naveo je Vučić.

On je dodao i da sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nije razgovarao dve i po godine i da Putin vodi računa o poziciji Srbije, odnosno da iz tog ugla ne želi da traži tu vrstu razgovora da ne bi time ugrozio Vučića.

On je ocenio i da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski tri puta više "pri sebi" nego mnogi drugi sa kojima je razgovarao u Londonu.

"Bolje zna kakvo je stanje na terenu. Lako je kada neko drugi gine, a Ukrajinci ginu svaki dan. Što se tiče sankcija smatram da smo doneli ispravnu odluku", rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučić:U Narodnom frontu do subote ujutru radiće sve klime, gradi se nova bolnica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valentina

    21. jul 2024 | 22:07

    Srbija uvodi reforme i ide ka tome da ne posustane na svom evropskom putu

  • Valentina

    21. jul 2024 | 22:13

    Sve dok je predsednik Vučić lider Srbije Srbija će težiti da naša zemlja napreduje i uvodi reforme koje će nas držati na evropskom putu

  • Valentina

    21. jul 2024 | 22:06

    Evropski put je glavni cilj Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA